گسترش تعاملات علمی و صادرات واکسن های دامی موسسه رازی به کشور زیمبابوه

به گزارش کوه سرفراز به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، نشست مشترک دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه رازی و هیئت رئیسه موسسه با دکتر “انکسیوس جونگو ماسوکا” وزیر اراضی، کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه که در راس هیئتی عالی رتبه در موسسه حضور یافته بود، با هدف بررسی زمینه های همکاری مشترک بین موسسه رازی و این کشور در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه برگزار شد.

دکتر علی اسحاقی در این نشست ضمن خوشامدگویی به وزیر کشاورزی کشور زیمبابوه اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه اقتصادی ایران، یکی از اهداف راهبردی موسسه رازی برقراری ارتباط علمی، فناوری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی است.

وی گفت: موسسه رازی فعالیت های گسترده ای در زمینه تولید واکسن و فراورده های بیولوژیک پزشکی و دامپزشکی دارد و تمرکز اصلی موسسه تولید انواع واکسن های پزشکی، دام، طیور و آبزیان است و بیشتر نیاز کشور ایران به این واکسن ها از طریق تولیدات موسسه رازی تامین می شود.

رئیس موسسه رازی، با اشاره به تولید واکسن های دامی از جمله واکسن تب برفکی در موسسه رازی، تاکید کرد: در صورتی که سویه های بومی از کشور زیمبابوه در اختیار موسسه قرار داده شود، می توانیم این واکسن ها را متناسب با نیاز کشور زیمبابوه تولید یا با برگزاری دوره های آموزشی برای ساخت واکسن، با این کشور همکاری کنیم.

وی افزود: فعالیت دیگر این مجموعه، تحقیق و‌ توسعه در زمینه واکسن و فراورده های بیولوژیک است به طوری که تمام تولیدات موسسه رازی، حاصل فعالیت های تحقیق و توسعه ای این موسسه با قدمتی نزدیک به یک قرن فعالیت پیوسته و خدمات گسترده به کشور ایران و برخی کشورهای اطراف است.

دکتر اسحاقی، موسسه رازی را متولی تحقیقات دامپزشکی در کشور نام برد و یادآور شد: تحقیقات در زمینه بیماری های دامپزشکی از مهم ترین وظایف موسسه رازی است که می توان به آن اشاره کرد و تا کنون بیماری های متعددی در کشور ایران از طریق فعالیت های تحقیقاتی موسسه رازی شناسایی و برای آن واکسن ساخته شده است.

دکتر اسحاقی، در ادامه با اشاره به تجربه موسسه رازی در حوزه صادرات واکسن و فراورده های پزشکی و دامپزشکی، اظهار کرد: موسسه رازی آمادگی دارد از این تجربه برای صادرات واکسن و سایر فراورده های بیولوژیک به کشور زیمبابوه، استفاده کند.

موسسه رازی، مجموعه ای توانمند و باعث افتخار است

دکتر ماسوکا وزیر اراضی، کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی زیمبابو نیز با اشاره به توانمندی موسسه رازی در خودکفای تولید واکسن در ایران، فعالیت این موسسه از جمله تولید اخیر واکسن کووید 19 را باعث افتخار دانست و از میزبانی موسسه رازی برای هماهنگی این بازدید تشکر کرد.

پرفسور اوبرت جیری، مدیر کشوری بخش کشاورزی زیمبابوه نیز در سخنانی کوتاه با اشاره به تلفات دام این کشور در حوزه بیماری های تب برفکی و تیلریوز، خواستار صادرات واکسن های دامی، آموزش کارشناسان و انتقال تجارب فنی این موسسه به زیمبابوه شد.

همچنین دکتر رایناک قادری، سرپرست اداره روابط بین الملل موسسه رازی، با قدردانی از حضور این هیئت در موسسه گفت: موسسه رازی آمادگی صادرات محصولات، انتقال فناوری و دانش تولید واکسن را به کشورهای در حال توسعه دارد.

وی تصریح کرد: عضویت مشترک ایران و زیمبابوه در اتحادیه کشورهای جنبش عدم تعهد موسوم به NAM و روحیه استکبارستیزی و هژمونی جهانی ابرقدرت های جهانی و نگرش و ایدئولوژی ضد نژادپرستی، نشانه هایی مثبت از همسویی و همگرایی دو کشور در اجرای سیاست های اقتصادی است و امیدوارم این نشست گامی سازنده و واقعی به سوی همکاری های حمایتی مثمر ثمر بین دو کشور باشد.

اعضای هیئت زیمبابوه، در پایان این نشست با همراهی هیئت رئیسه موسسه رازی از موزه روابط عمومی بازدید و نمونه هایی از محصولات و تولیدات این موسسه 100 ساله را مشاهده کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا