شبکه جامع آبرسانی البرز با رویکرد ۳۰ ساله

داود نجفیان بیان داشت: طرح جامع آبرسانی البرز از سال ۹۷ تا سال ۱۴۰۰ مطالعات آن انجام شد و از امسال با اولویت آبرسانی به ۲ شهرستان بحرانی نظرآباد و اشتهارد به اجرا درآمده است.

وی ادامه داد: شبکه آبرسانی ۲ شهرستان نظرآباد و اشتهارد حدود ۶۰ کیلومتر مسافت دارد که می بایست تا اوایل سال آینده تکمیل و بهره برداری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز افزود: تامین آب از سدهای کرج و طالقان برای مناطق مختلف البرز از اهداف اجرایی شدن طرح جامع آبرسانی البرز است که در واقع به سفره های زیر زمینی تنفس خواهد داد.

نجفیان با اشاره به وضعیت بحرانی سفره های زیر زمینی استان البرز گفت: در تلاش هستیم تا میزان برداشت آب از این سفره ها به حداقل برسد.

وی ادامه داد: در کنار کاهش برداشت آب از سفره های زیر زمینی طرح های دیگری مانند فرهنگسازی عمومی برای کاهس مصرف آب ، تشویق بخش کشاورزی به استفاده از روش های نوین آبیاری و مقابله با چاه های غیر مجاز را با جدیت دنبال کنیم .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز یکی دیگر از برنامه های این شرکت را اجرای پنج پروژه تغذیه مصنوعی در دشت های کرج ، فردیس ، فشند ، نظرآباد و هشتگرد برشمرد و گفت : پروژه فردیس با ظرفیت ۶۰ میلیون متر مکعب ذخیره آبی در آستانه تکمیل قرار گرفته است.

وی یاد آور شد: اکنون نیز بخشی از پروژه تغذیه هشتگرد ف نظرآباد و فشند فعال است ضمن آنکه پروژه کرج هم اجرایی شده است.

نجفیان تاکید کرد: اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی دشت ها با هدف تقویت سفره های زیر زمینی و هدایت سیلاب ها به این سفره ها و کاهش خسارات احتمالی سیلاب ها به اجرا در آمده که البرز در این زمینه الگو بوده است.

اکنون ۸۰ درصد آب آشامیدنی البرز ز سفره های زیر زمینی و ۲۰ درصد از سدها تامین می شود که با تکمیل شبکه سراسری آبرسانی سهمیه البرز از سدهای کرج و طالقان از ۵۵ میلیون متر مکعب به ۱۱۰ میلیون متر مکعب می رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا