تماس باخطوط تلفن ثابت ترفند دیگر مجرمان سایبری
سرهنگ رسول جلیلیان اظهار داشت: مجرمان سایبری در این شیوه با بررسی صفحات افراد مختلف در شبکههای اجتماعی و شناسایی علاقهمندی آنها طعمه خود را شناسایی و برای آنها با خط تلفن ثابت مثل کد تهران، پیام ارسال می کنند.
وی افزود: کلاهبرداران ابتدا با مهندسی اجتماعی و تماس با شهروندان تهرانی که دارای خط تلفن ثابت هستند یک اکانت واتساپ با شماره وخطوط تلفن ثابت تهران فعال کرده و نشان یکی از شبکه های رادیو و تلویزیونی را روی پروفایل قرار داده و مخاطب به محض تماس با این تصور که از تهران و خط ثابت در حال تماس با او هستند دچار تردید شده و طعمه کلاهبرداران خواهد شد.
رئیس پلیس فتا البرز خاطرنشان کرد: کلاهبرداران سایبری با شگرد برنده شدن با مخاطبان تماس گرفته و ادعا می کنند که وجهی به عنوان هدیه برای آنها واریز خواهد شد و از کاربر می خواهند کد تایید که ارسال می شود به آنها اعلام شود که این مهم همان فعال سازی کد همراه بانک است که اجازه می دهد به حساب انها دسترسی و کلاهبرداری کنند.
سرهنگ جلیلیان تاکید کرد: کاربران شبکه های اجتماعی هیچگونه اطلاعات خصوصی نظیر کد تایید و رمز عبور را در اختیار این افراد غیر قرار ندهند چرا که این اقدام زمینه دسترسی غیرمجاز، اخاذی و آلوده سازی گوشی تلفن همراه و برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی و اطلاعات شخصی را فراهم میسازد.
وی به کاربران توصیه کرد: هیچ سازمان یا نهادی از طریق شبکه اجتماعی با کاربران تماس نخواهد گرفت و کاربران فریب وعده ها و جملات مهندسی شده و تصاویر پروفایل مجرمان سایبری توجه نکنند.
این مقام انتظامی افزود: کاربران هوشیاری لازم را در مواجهه با این افراد داشته باشند تا در دام کلاهبرداران تلفنی گرفتار نشوند و به اکانتها و صفحات جعلی شبکههای اجتماعی به هیچ عنوان اعتماد نکنند.
رییس پلیس فتا البرز تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.