
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز : رها سازی ۱۰۰ گونه جانوری در البرز
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز از تیمار و رها سازی ۱۰۰ گونه جانوری در طبیعت این استان سال گذشته خبر داد و گفت : با تلاش محیط بانان شاهد افزایش ۲۰ درصدی جمعیت حیات وحش البرز هستیم .
قربانعلی محمدپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همچنین بررسی اکولوژیکی ۵۰ هکتار از عرصه های البرز برای پیشنهاد به اجرای قرق اختصاصی ، شکار ممنوع و برنامه های مشارکتی در این مدت انجام شده است. رفع تصرف ۸۰ هکتار از عرصه مورد نظر شهرک صنعتی نجم آباد در تالاب صالحیه از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی یادآور شد: سال گذشته تکمیل پروژه فنس الکتریکی در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی در راستای بر نامه اقدام و عمل برای حفاظت از خرس قهوه ای و پلنگ نیز انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اضافه کرد: محیط بانان به واسطه شغل خود همواره در معرض آسیب های متعددی هستند که مواجه با شکارچیان غیرمجاز مهمترین این چالش هاست و این در حالی است که گستردگی عرصه ها و زیستگاه ها، تعداد کم محیطبانان، تنوع گسترده وحوش، بروز حوادث طبیعی، کمبود تجهیزات و امکانات، وجود شکارچیان و متخلفان هیچگاه فراروی آنان مانع ایجاد نکرده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز با اشاره به وجود ۷۰ محیط-بان در البرز اضافه کرد: محیط بانان با تلاش مضاعف و مستمر بر وضعیت شکننده زیستگاه ها و گونه های جانوری نظارت می کنند و مشکلات و چالش ها موجب دلسردی آنها از کار نشده است.
وی تاکید کرد: محیط بانی شغلی مقدس و پرزحمت است که فقط با عشق و علاقه می توان از محیط زیست و انفال الهی حفاظت و حراست کرد.
محمدپور با اشاره به شرایط دشوار مأموریتهای میدانی محیطبانان اظهار کرد: محیطبانان، حافظان خاموش طبیعت هستند که در سختترین شرایط جغرافیایی، آبوهوایی و حتی در برابر تهدیدات جانی، بیهیاهو ایستادهاند تا طبیعت جان گیرد. بسیاری از آنان، سالهاست بدون امکانات کافی و در مناطقی به دور از دید عموم، امنیت زیستگاههای حساس استان را تضمین کردهاند.
وی همچنین با اشاره به زیستگاههای حساس و تنوع گونهای استان البرز افزود: استان البرز، با وجود مناطق حفاظتشدهای چون البرز جنوبی و حضور گونههای مهم جانوری، همواره نیازمند هوشیاری و فداکاری شبانهروزی محیطبانان می باشد ، این حافظان طبیعت نهتنها با برای حفظ طبیعت در مقابله با شکارچیان متخلف قد علم کرده بلکه در نجات، تیمار و بازپروری گونههای آسیبدیده نیز نقش مؤثری ایفا می کنند.