استاندار البرز:
شوراها مظهر مردم‌سالاری دینی و رکن مدیریت محلی هستند

نماینده عالی دولت در استان البرز با بیان اینکه شوراها تجلی اراده مردم در تعیین سرنوشت محلی خود هستند، بر جایگاه ویژه این نهاد مردمی در ساختار نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد.

به گزارش کوه سرفراز و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری البرز، مجتبی عبداللهی در همایش روز ملی شوراها که روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در سالن شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مهمانان و تبریک روز ملی شوراها این روز را روز مردمی‌ترین نهاد اداره کشور دانست و افزود: این نهاد برخاسته از بطن جامعه، جایگاهی رفیع در قانون اساسی دارد و رکن مکمل مردم‌سالاری دینی است.
استاندار در ادامه با تسلیت حادثه ناگوار در بندر شهید رجایی و استان هرمزگان و تبریک فرارسیدن دهه کرامت، میلاد حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، همچنین هفته معلم و کارگر، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی بر پایه مشارکت آگاهانه مردم در چارچوب ارزش‌های اسلامی بنا شده و شوراها یکی از تجلیات مهم این مشارکت هستند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره نقش شوراها خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب شوراها را مظهر عقل جمعی، پرهیز از حواشی و تمرکز بر خدمت صادقانه به مردم می‌دانند. اگر شوراها با نیت خدمت، عقلانیت و تدبیر وارد میدان شوند، منشأ خیرات فراوان خواهند بود.
استاندار البرز همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی بلندمدت، دوری از روزمرگی و جلب مشارکت مردمی در توسعه استان تأکید کرد و گفت: با توجه به ویژگی‌های خاص البرز از جمله تراکم جمعیتی، مهاجرپذیری، و نزدیکی به پایتخت، نیازمند مدیریتی دقیق و آینده‌نگر هستیم. شوراها باید در خط مقدم توسعه، عمران، آموزش، حمل‌ونقل، محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان نقش‌آفرینی کنند.
وی شوراها را بازوان اجرایی مردم در مدیریت محلی دانست و افزود: شوراها حلقه واسط میان مردم و دولت هستند؛ اگر مردم احساس کنند صدای واقعی‌شان شنیده می‌شود، اعتماد عمومی تقویت و سرمایه اجتماعی شکل خواهد گرفت.
استاندار ضمن اشاره به دستاوردهای ارزشمند شوراها در مدیریت بحران‌هایی چون کرونا، بهسازی معابر، توسعه فضای سبز و ارتقاء خدمات شهری، خاطرنشان کرد: این نهاد نه تنها مشورتی بلکه اجرایی و پشتیبان تصمیم‌سازی‌های محلی است. اما مسئولیت شرعی، اخلاقی، و انضباط مالی شوراها در برابر مردم بسیار مهم است.
وی در پایان با تأکید بر آمادگی استانداری برای تشکیل کارگروه‌های مشترک و نشست‌های تخصصی با شوراها گفت: استان البرز برای توسعه متوازن نیازمند تعامل سازنده و پیوسته میان شوراها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و نهادهای اجرایی است. ما در مدیریت استان از شوراها به عنوان رکن اصلی تصمیم‌گیری محلی، حمایت کامل خواهیم کرد.
استاندار البرز با اشاره به تمدید یک‌ساله دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا، این فرصت را ارزشمند دانست و از اعضای شوراها خواست تا با همدلی و تلاش بی‌وقفه، در مسیر خدمت به مردم گام بردارند.
وی تأکید کرد: امیدواریم با عملکرد مناسب و همدلانه، شاهد حضور دوباره اعضای فعلی شوراها در دوره هفتم باشیم.
استاندار البرز با اشاره به مشکلات زیرساختی کشور و استان از جمله ناترازی در حوزه آب، برق و گاز گفت: شوراها باید در فرهنگ‌سازی مصرف بهینه، آموزش عمومی و نظارت بر مصرف نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشند. امروز وظیفه‌ ما صرفه‌جویی و مدیریت منابع است، نه قطع خدمات مورد نیاز صنایع و تولید.
استاندار البرز از شوراها خواست تا در زمینه ساخت مدارس، مساجد، مجموعه‌های ورزشی، درمانگاه‌ها و هتل‌ها همکاری بیشتری با دولت داشته باشند و با تصویب در شوراها، مجوزهای لازم را بدون دریافت وجه ارائه دهند. وی اظهار داشت: در استان البرز برای رسیدن به میانگین کشوری سرانه فضای آموزشی، نیازمند احداث ۴۲۰ مدرسه هستیم.
وی همچنین با اشاره به اهمیت بازچرخانی آب و استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی گفت: شوراها باید پایان‌کار ساختمان‌ها را به نصب پنل خورشیدی مشروط کنند و در صدور پروانه‌های ساخت باغ‌ویلاها، از صدور مجوز احداث استخر جلوگیری کنند.
استاندار البرز تأکید کرد: شوراها باید به محلات کم‌برخوردار، اقشار آسیب‌پذیر، خانواده‌های دارای معلول، زنان سرپرست خانوار و سالمندان توجه ویژه داشته باشند. ارزش افزوده‌ای که در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد، باید در این مناطق هزینه شود.

وی در پایان با بیان اینکه مساجد محور تحولات فرهنگی و اجتماعی کشور بوده‌اند، خواستار توجه ویژه شوراها به ساخت و بازسازی مساجد شد و افزود: اگر امروز انقلاب اسلامی پابرجاست، به برکت مساجد و نقش مردم در این فضاهای معنوی است.

دکمه بازگشت به بالا