
دبیر کنگره ملی شهدای البرز: آثار هنری باید فرهنگ ایثار را در جامعه نهادینه کند
داوود پاشایی گفت: آثار هنری باید ابزاری مؤثر در نهادینهسازی فرهنگ شهادت در جامعه باشند و نقش بیبدیلی در ارتقای هویت فرهنگی استان ایفا کنند.
به گزارش کوه سرفراز و به نقل از روابط عمومی، داوود پاشایی، دبیر کنگره ملی شهدای استان البرز، در نشست مشترک دبیران کارگروههای کنگره ملی شهدای استان البرز و مدیران کل دستگاههای فرهنگی استان با اشاره به نقش حیاتی تولیدات فرهنگی و هنری در هویتبخشی به استان البرز، بر اهمیت کیفیت آثار و تأثیرگذاری اجلاسیههای پیش رو در حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و گفت: آثار هنرمندان برجسته استان باید نهتنها بازتابدهنده جایگاه رفیع شهدا باشند، بلکه باید نقشی اساسی در ارتقای فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه ایفا کنند.
وی افزود: پیامهای مقام معظم رهبری در خصوص استان البرز همواره الهامبخش جریانهای فرهنگی و هنری بوده است. ایشان با سخنان حکیمانه خود نهتنها هویت استان البرز را تقویت کردهاند، بلکه باعث شدهاند تا استان در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری رشد و شکوفایی بیشتری داشته باشد. همانطور که در بسیاری از استانها، فرمایشات رهبری بهعنوان مبنای هویتسازی عمل کرده است، ما نیز امیدواریم که پیام آینده ایشان برای استان البرز، راهگشای گامهای مؤثرتر در عرصه فرهنگ و هنر باشد.
دبیر کنگره ملی شهدای استان البرز ادامه داد: استفاده از اصطلاحاتی چون «ایران کوچک» که در توصیف استان البرز بهکار میرود، نشاندهنده تأثیر عمیق واژگان مقام معظم رهبری بر شکلگیری هویت و باور جمعی مردم این خطه است. چنین عبارات و مفاهیمی درواقع نشانهای از درک عمیق و گسترده مردم البرز از هویت خود و جایگاه این استان در تاریخ معاصر ایران اسلامی است. بدون شک، پیام پیش رو از سوی مقام معظم رهبری میتواند جهتگیری دقیقتر و انگیزهسازتری برای ما در انجام این مأموریت عظیم فراهم کند.
پاشایی در خصوص نشستهای آینده و ضرورت ارائه گزارش جامع به محضر مقام معظم رهبری گفت: آنچه پیش روی حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) قرار خواهیم داد باید گزارشی شفاف، جامع و مبتنی بر واقعیتها باشد. از نظر ما، آثار هنری و فرهنگی تولیدشده توسط هنرمندان استان یکی از ملموسترین و قابللمسترین بخشهای این گزارش بهشمار میآید. این آثار قادر خواهند بود که بهطور مؤثر گویای تلاشهای مردمی و ارادت آنان به ساحت شهدا و فرهنگ شهادت باشند.
این مسئول با اشاره به جلسات اخیر و برنامهریزیها برای ارائه گزارش دقیقتر در زمینه تولیدات هنری و موانع پیش رو افزود: در جلسه اخیر بنا شد که گزارشی جامع از وضعیت فعلی تولیدات هنری، موانع و کمبودها بهطور صریح و شفاف ارائه شود. اگر در مسیر انجام این فعالیتها با چالش یا کمبودی مواجه باشیم، باید آن را بهطور صادقانه بیان کنیم تا بتوانیم گامهای مؤثری در جهت رفع این مشکلات برداریم و در نهایت بهترین نتیجه را حاصل کنیم.
پاشایی توضیح داد: هدف از این نشستها بهرهبرداری از دیدگاههای تخصصی در زمینههای مختلف فرهنگی و هنری است. اگر مشخص شود که اقدامی میتواند اثرگذارتر باشد، قطعاً تصمیمات لازم برای اجرای آن اتخاذ خواهد شد. در این مسیر، همگی باید با همدلی و همکاری در راستای حفظ و ترویج فرهنگ شهدا و ایثارگران حرکت کنیم.
دبیر کنگره ملی شهدای استان البرز تأکید کرد: امسال علاوه بر فعالیتهای ستاد مرکزی استان، در ۴۴ اجلاسیه شهرستانی در سطح استان، اقشار مختلف جامعه، بهویژه یگانهای نظامی و انتظامی، در زمینههای مختلف تولید کتاب، فیلم کوتاه، آثار هنری و فرهنگی فعالیت میکنند. این تلاشها با هدف نهادینهسازی فرهنگ ایثار و شهادت در تمامی نقاط استان انجام میشود.
وی بیان کرد: ما تأکید کردهایم که خروجی هر اجلاسیه باید فراتر از یک یادواره صرف باشد و بهعنوان یک دستاورد ملموس برای هر منطقه و هر قشر اجتماعی مطرح شود. به همین منظور، تمامی آثار باید ابتدا از نظر کیفی ارزیابی شده و پس از تأیید نهایی، منتشر شوند تا از هرگونه انتشار آثار نازل و غیرمؤثر جلوگیری شود.
پاشایی در پایان با اشاره به آغاز اجلاسیهها از ۲۴ اردیبهشتماه و ادامه این رویداد تا پایان شهریورماه گفت: این رویداد بزرگ فرهنگی در سطح استان با هدف ارتقای کیفیت و اثربخشی بیشتر برگزار خواهد شد. تمامی دستاندرکاران این پروژه با الگوگیری از اجلاسیه موفق اصفهان که با نوآوریهای جدید و استفاده از فناوریهای نوین و بدون نیاز به سخنرانیهای مرسوم برگزار شد، امیدوارند که تأثیرگذاری بیشتری در سطح جامعه داشته باشند.