امام جمعه چهارباغ:
مساله اوّل جهان اسلام و مردم آزاده دنیا در این زمان، غزه است

امام جمعه چهارباغ گفت: لعنت به حنجره‌ای که برای یک دروغ زن زندگی آزادی باز می‌شود ولی برای حقیقتی که کل دنیا را شوکه کرده است، هیچ صدایی از آن در نمی‌آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی دربانی امام جمعه شهرستان چهارباغ در خطبه‌‌های نماز جمعه این هفته ضمن دعوت خود و همگان به رعایت تقوای الهی، با اشاره به اینکه صاحب تحف‌العقول، روایات و سخنان ارزشمندی از امام هفتم، حضرت موسی بن جعفر «سلام‌الله‌علیه» نقل کرده است، اظهار کرد: در بین آن جملات، یک سخن است که می‌فرمایند: برای خودتان بهره‏ای از نعمت‌های دلخواه، از حلال قرار دهید، به‌گونه‌ای که جوانمردی و مروّت را مخدوش نسازد و اسراف هم در آن نباشد، به مدد این حلال به وظایف دینی خود برسید، روایت شده است: «آن کس که دنیایش را برای دینش، یا دینش را برای دنیایش از دست بدهد، از ما نیست»، روایت، روایت والایی است، در واقع، امام«سلام‌الله‌علیه» می‌فرمایند: همان‌طور که به فکر آخرت هستید، به فکر دنیا نیز باشید، ولی اوّلاً از راه حلال باشد. ثانیاً دو شرط دارد؛ شرط اوّل اینکه جوانمردی در آن مراعات شود و شرط دوّم اینکه مسرف نباشید و زیاده‌روی در همان حلال هم نکنید.

وی اضافه کرد: سپس می‌فرمایند: اگر کسی دنیا را برای آخرت یا آخرت را برای دنیا از دست بدهد، مسلمان نیست. اینکه در روایت می‌فرمایند: «رُوِیَ-روایت شده است»، معلوم است که آن جملۀ آخر را از رسول الله«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» نقل می‌کنند. معنای فراز اوّل روایت مشخص است. می‌فرمایند: از نعمت‌های حلال دنیا استفاده کنید. قرآن شریف نیز بر این توصیه پافشاری دارد. در واقع می‌توان گفت: این فراز از روایت، تفسیر یک آیۀ شریفه است که می‌فرماید: «وَ ابْتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَهَ وَ لا تَنْسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنْیا».[۲]

حجت‌الاسلام والمسلمین دربانی در ادامه با بیان حکایتی، تصریح کرد: در حکایتی در کتب درسی آمده: مرد فقیری به شهری وارد شد، پشت در نشست و منتظر شد، ساعتی بعد در را باز کردند، تا خواست وارد شهر شود، جمعی او را گرفتند و دست بسته به کاخ پادشاهی بردند، هر چه التماس کرد که مگر من چه کار کردم، جوابی نشنید اما در کاخ دید که او را بر تخت سلطنت نشاندند و همه به تعظیم و اکرام او برخاستند و پوزش طلبیدند. چون علت ماجرا را پرسید! گفتند: «هر سال در چنین روزی، ما پادشاه خویش را این گونه انتخاب می‌کنیم.» روزی با خود بر اندیشید که داستان پادشاهان پیش را باید جست که چه شدند و کجا رفتند؟ طرح رفاقت با مردی ریخت و آن مرد در عالم محبت به او گفت که: « در روزهای آخر سال پادشاه را با کشتی به جزیره‌ای دوردست می‌برند که نه در آن جا آبادانی است و نه ساکنی دارد و آن جا رهایش می‌کنند. بعد همگی برمی‌گردند و شاهی دیگر را انتخاب می کنند.» محل جزیره را جویا شد و از فردای آن روز داستان زندگی‌اش دگرگون شد. به کمک آن مرد، به صورت پنهانی غلامان و کنیزانی خرید و پول و وسیله در اختیارشان نهاد تا به جزیره روند و آن جا را آباد کنند. سراها و باغ‌ها ساخت. هرچه مردم نگریستند دیدند که بر خلاف شاهان پیشین او را به دنیا و تاج و تخت کاری نیست. چون سال تمام شد روزی وزیران به او گفتند: «امروز رسمی است که باید برای صید به دریا برویم.» مرد داستان را فهمید، آماده شد و با شوق به کشتی نشست، او را به دریا بردند و در آن جزیره رها کردند و بازگشتند، غلامان در آن جزیره او را یافتند و با عزت به سلطنتی دیگر بردند!

وی افزود: سلطنت انسان‌ها در این دنیا موقت است، به زودی بازداشت می‌شوند و از این دنیا می‌روند، برای جایی که به آنجا خواهیم رفت، چه تدارک کرده‌ایم؟ اگر مشغول سلطنت دنیا شویم، زمانی که مرگ به سراغ ما خواهد آمد و ما را از این دنیای موقت خواهد برد، آغاز اندوه‌مان خواهد بود، اما اگر از قبل برای آن مکان، ذخایری را ارسال کنیم، آنجا سلطنت دوم ما خواهد بود، همه‌ی ما روزی سلطنت دنیایی‌مان به پایان خواهد رسید.

امام جمعه چهارباغ در ادامه با اشاره به اهمیت مسئله غزه، گفت: مسئله اوّل جهان اسلام و مردم آزاده دنیا در این زمان، غزه است، لعنت به حنجره‌ای که برای یک دروغ زن زندگی آزادی باز می‌شود ولی برای حقیقتی که کل دنیا را شوکه کرده است، هیچ صدایی از آن در نمی‌آید.

دکمه بازگشت به بالا