منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز:
برگزاری بیست و سومین کارگروه تخصصی گیاه پزشکی در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز

بیست و سومین کارگروه تخصصی گیاه‌پزشکی اداره کل منابع طبیعی با حضور اعضا و مهمانان در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه، معاون حفاظت و امور اراضی گزارشی از فعالیت‌های این معاونت و اقدامات گیاه‌پزشکی ارائه کرد. همچنین، گزارشی از کنترل آفات در طالقان و بررسی آفات و بیماری‌های نهالستان بزرگ کرج مطرح گردید و مصوبات جلسه قبلی پیگیری شد.

به گزارش کوه سرفراز و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، بیست و سومین کارگروه تخصصی گیاه‌پزشکی اداره کل منابع طبیعی با حضور اعضای کارگروه و مهمانان ویژه به ریاست مهدی طیبی معاون حفاظت و امور اراضی در سالن جلسات اداره کل برگزار شد. این جلسه با هدف بررسی آخرین وضعیت گیاه‌پزشکی و اقدامات مرتبط با حفظ و بهبود پوشش گیاهی در منابع طبیعی کشور تشکیل گردید.

در ابتدای جلسه، معاون حفاظت و امور اراضی، گزارشی جامع از سیمای این معاونت و فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه گیاه‌پزشکی ارائه کرد. ایشان با ارائه گزارشی از مهمترین آفات و بیماری های موجود در جنگلها و مراتع استان البرز به اهمیت حفظ پوشش گیاهی، تنوع زیستی و مقابله با طغیان آفات و بیماری‌ها در اکوسیستم‌های طبیعی اشاره کرد و بر ضرورت همکاری بین سازمان‌ها و نهادهای مختلف تاکید نمود.

سپس بهمرام بهرامی رشید کارشناس گیاه پزشکی اداره کل گزارشی از وضعیت کنترل دارواش در بخش پایین طالقان از شهرستان طالقان ارائه داد. وی به اقدامات صورت گرفته در قالب پروژه کنترل دارواش ائم از تهیه و نگارش کتابچه ترویجی، برگزاری کلاسهلی آموزشی، تهیه و نصب تابلوهای آموزشی ترویجی و کنترل مکانیکی دارواش در ۱۹۵ هکتار از اراضی ملی طالقان اشاره کرد و از نتایج مثبت حاصل از اقدامات انجام‌شده در این منطقه خبر داد.

وی در ادامه، گزارشی از آفات و بیماری‌های نهالستان بزرگ کرج ارائه داد و اعضای کارگروه به تبادل نظر در این خصوص پرداختند. تصمیمات لازم برای پیشگیری و کنترل این آفات اتخاذ شد تا از خسارات بیشتر جلوگیری شود.

همچنین، مصوبات جلسه قبلی مورد پیگیری قرار گرفت. از جمله این مصوبات، ارائه دروس آفات جنگل و مرتع در رشته گیاه‌پزشکی بود که اعضای کارگروه از دانشگاه تهران بر نحوه اجرای این رویکرد در دانشکده منابع طبیعی و دانشکده کشاورزی پرداختند و گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این خصوص ارائه شد.

در پایان جلسه، معاون حفاظت و امور اراضی بر اهمیت استمرار جلسات کارگروه و همکاری بین تخصص‌ها و ارگانهای مختلف برای مقابله با چالش‌های موجود در حوزه گیاه‌پزشکی و منابع طبیعی تاکید کرد و از تمامی اعضا خواست تا با جدیت به تحقق اهداف مشترک بپردازند.

گفتنی است دکتر سید حسین گلدانساز و دکتر جاماسب نوذری از اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران و دکتر پدرام عطارد از هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در این جلسه حضور داشتند.

دکمه بازگشت به بالا