زنگ هشدار کرونایی به صدا در آمد
مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی البرز، با اشاره به اینکه خطر شیوع اُمیکرون جدی است، هشدار داد: اگر تمهیدات لازم برای جلوگیری از گسترش بیشتر سویه جدید کرونا در نظر گرفته نشود، با توجه به سرعت بالای شیوع آن، تجربیات تلخ دوره های قبل تکرار میشود.
این مقام مسؤول در پاسخ به این سوال که آیا بازگشایی مدارس در شرایط کنونی میتواند موجب شیوع بیشتر کرونا شود یا خیر، گفت: در خصوص بازگشایی مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری میشود و ما ملزم به اجرا هستیم. اما باید به این نکته توجه داشت که هر نوع تجمعی، بدون رعایت شیوه نامه های بهداشتی می تواند زمینه ای برای گسترش شیوع کرونا باشد. بنابراین بازگشایی مدارس باید رعایت شیوه نامه های بهداشتی و انجام واکسیناسیون در اولویت قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه اُمیکرون شکل جدیدی از بیماری کروناست، یادآور شد: نباید از اُمیکرون بترسیم اما باید نسبت به آن نگرانی داشته باشیم و اینطور نیست که یک سرماخوروگی ساده برای همه افراد باشد و اگر کسی واکسن تزریق نکرده باشد یا ایمنی کامل نشده باشد یا سن بالا و بیماری زمینه ای دلشته باشد مثل دیگر سویه ها می تواند منجر به مرگ شود.
بابایی در خصوص علائم اُمیکرون گفت: اُمیکرون علائمی شبیه به سرما خوردگی دارد آبریزش بینی، گرفتگی صدا و گلودرد از علائم شایع این سویه و شبیه سرماخورگی است. اما ضعف بدنی و تب همراه دارد که با سرماخوردگی متفاوت است. کاهش بویایی و چشایی هم در این سویه نسبت به سویههای قبلی کمتر دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه از دُز سوم واکسن کرونا در کشور استقبال چندانی نشده است، اضافه کرد: در استان البرز بیش از ۲۰ درصد افراد بالای ۱۲ سال دُز سوم واکسن را دریافت کرده اند.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی البرز تزریق دُز سوم واکسن را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: پیش از این واکسیناسیون کامل تزریق دُز دوم بود، اما با توجه به تغییر شرایط بیماری، تعاریف تغییر کرده و واکسیناسیون با تزریق سه دُز واکسن کامل میشود. توصیه میشود کسانی که از تزریق دُز دوم واکسن آنها ۳ ماه گذشته، نسبت به تزریق دُز سوم واکسن اقدام کنند.
وی همچنین از انجام واکسیناسیون برای افراد زیر ۱۲ سال خبر داد و گفت: طبق تصمیم ستاد ملی کرونا مجوز واکسیناسیون افراد بین ۵ تا ۱۲ سال طبق برنامه کشوری صادر شد و به صورت مرحله ای اول برای افراد ۹ تا ۱۲ سال و بعد سنین پایین تر انجام می شود.
بابایی با بیان اینکه در خصوص کمبود آسترازانکا مشکلی نیست، گفت: محموله بزرگی از واکسن آسترازنکا وارد کشور شده و مراحل تاییدیه را طی میکند که به نظر نمیرسد مشکلی برای تامین این واکسن باشد. همچنین افرادی که دو نوبت آسترازانکا تزریق کردهاند میتوانند واکسنهای دیگری از جمله پارس کووک و اسپوتنیک را دریافت کنند.