
لالایی زلزله برای خواب غفلت مسئولان استان البرز!
کوچه های کم عرضی که گورستانِ ساختمانهای بی کیفیت ساخته شده خواهند شد و معابری که پاسخگوی خروج اضطراری صدها هزار نفر نخواهند بود. چه بسا شهرداریها، ایستگاه های آتش نشانی، مراکز اورژانس و بیمارستانهایی که باید در آن ساعات حیاتی نبضِ امداد و نجات باشند، خود درگیر بحران شوند. اینکه چه میزان آمادگی برای مهارِ حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد، بحثی بوده که گرچه بارها پُررنگ مطرح شده اما پاسخ شفافی به آن داده نشده است.
اینکه کمبودها چیست، مشکلات کدامند، چه حوادث و بلایایی در کمین هستند و حتی پاسخِ چه باید کرد (؟) را مسئولان به خوبی می دانند، این را سخنرانی ها و شعارها و وعده هایِ قبلی آنها گواهی می دهد اما متاسفانه سرعت گام ها و اقدامات شان بسیار کُندتر از سرعتِ قول هایی است که دربارهِ تقویت زیرساخت های امداد و نجات بر زبان آورده اند، غفلت و خوابی که گرچه تلخی و جنون آمیز بودن آن فعلاً آشکار نیست اما پشیمانی بعد از وقوع زلزله همان نوشداری پس از مرگ سهراب خواهد بود!
در دنیایِ مدرن اما شبیه سازی حوادثی همچون سیل و زلزله و آتش سوزی در ابعاد حقیقی مرسوم است تا میزان آمادگی نهادها برای پیوستن به میدانِ امداد و نجات سنجیده شده و متقابلاً ضعف ها و کمبودها نمایان گردند؛ سرعتِ عمل امدادگران برای تخلیه اضطراری شهر، عملیات آواربرداری، بازگرداندن تاسیسات آب و برق و گاز به مدار فعالیت، راه اندازی کمپ های اسکان موقت، ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و استقرار سریع فرماندهی مدیریت بحران از مسائلی هستند که چنانچه بارها بازخوانی و تکرار و تمرین نشوند، قطعاً در زمانِ وقوع حادثه شکست و ناکامی های جبران ناپذیری را تجربه خواهیم کرد و بهایِ این کم کاری و کم توجهی را شهروندان می پردازند، با جانِ شیرین و سلامتی جسم و روح شان!
برگزاری جلساتی ویژه توسط ستاد مدیریت بحران استان و همین طور نشست های جداگانه در شهرداریهای البرز به ویژه در کرج و فردیس برای بررسی آمادگی ها، امکانات، تجهیزات و منابع انسانی تخصصی و کارآزموده مورد انتظار می باشد.