پاسخ معاون رئیس جمهور درباره راهکارها برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، دکتر میثم لطیفی در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته با تلاش مراکز و موسسات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش ها، بیشترین افزایش بهره وری اتفاق افتاد و این نوید را می دهد که سهم بخش کشاورزی در توسعه و پیشرفت را بیش از پیش شاهد باشیم.
وی با بیان این که فعالیت های علمی در وزارت جهاد کشاورزی و ارتباط با مجموعه های دانش بنیان با محوریت سازمان تات در دولت مردمی، تسریع شده است، افزود: تلاش می کنیم ظرفیتی بین سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان تات در حوزه اصلاح ساختارها به وجود آوریم، به نحوی که بتوانیم از ظرفیت مجموعه های دانش بنیان و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی بیشتر استفاده کنیم و طی تفاهم و توافقاتی با وزارت جهاد کشاورزی در سطح اعتبار سال جاری، برای جذب نیروهای جدید در حوزه های تخصصی نیز استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور در خصوص این که چه راهکاری برای انگیزه افزایی و جلوگیری از خروج دانشمندان، محققان و اعضای هیئت علمی در مقابل پیشنهادهای متنوعی که از اقصی نقاط جهان به این افراد می شود، پیش بینی شده است، گفت: در دانش مدیریت دو راهکار مادی و معنوی برای این امر در نظر گرفته شده است. در راهکار مادی بخشی از خدمات محققان و دانشمندان باید جبران شود و ما در شورای حقوق و دستمزد برای مشاغل و پست های خاص مجوز قانونی گرفته ایم تا فوق العاده های خاصی برای این افراد در نظر گرفته شود و در شورای حقوق و دستمزد نیز این موضوع برای برخی مشاغل اتفاق افتاده و قابل پیگیری است.
لطیفی با بیان این که انگیزاننده های معنوی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: در مقایسه با برخی کشورها که سارقان اندیشه، فکر و ذهن های برتر هستند لازم است الگوی مبارزه خود را تغییر دهیم و انگیزه های معنوی همچون شایسته سالاری در انتصابات، استفاده از ظرفیت های محققان و بهره مندی بیشتر از دستاوردهای این افراد را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر این که انگیزه های مادی به تنهایی کمک کننده نیست و دانش مدیریت نیز آن را تایید نمی کند، افزود: بسیاری از دانشمندان و پژوهشگرانی که در دستگاه های اجرایی مانند موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی انجام می دهند، قطعا فقط انگیزه مادی ندارند و خدمت و بهره مندی مردم از این مواهب، آن ها را به ادامه کار دلگرم می کند. از تمام مدیران دستگاه های اجرایی نیز می خواهیم نسبت به تقویت انگیزاننده های معنوی اهتمامی ویژه داشته باشند و تعهد و وفاداری سازمانی را برای نگهداشت محققان به کار گیرند.
لطیفی یادآور شد: سازمان استخدامی نیز براساس منابع و اعتبارات موجود وظیفه دارد منابع را عادلانه و بهره ور به شیوه ای توزیع کند تا بتواند حداکثر رضایت را ایجاد کند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در پاسخ به تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی شاغل در موسسه رازی گفت: از سال گذشته تلاش شده ورود به دولت بر اساس نیاز واقعی دستگاه به صورت نقطه ای و با استفاده از ظرفیت های قانونی مانند آزمون ها صورت گیرد.
لطیفی از صدور 124 هزار مجوز استخدامی برای دستگاه های اجرایی طی سال گذشته خبر داد و افزود: افرادی که روابط کاری در قالب طرحی و شرکتی داشتند، سنوات خدمت شان به عنوان کمک برای برداشتن سقف استخدام آن ها استفاده شد. به عبارتی بسیاری از این افراد سال ها خدمت کرده بودند اما نمی توانستند استخدام شوند زیرا مانع سقف سنی برای آن ها وجود داشت و با حذف این محدودیت، این مشکل برطرف شد.
وی اضافه کرد: پیش نویسی برای وزارت کار تهیه شده و فروردین ماه نیز به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد که بر مبنای آن، پرداختی ها به نیروهایی که در دستگاه های اجرایی کار می کنند براساس پرداخت مستقیم به ذینفع نهایی یعنی خود شخص باشد و به حساب شرکت واریز نشود. زیرا گاهی در دستگاه اجرایی بودجه به شرکت ها پرداخت می شود اما حقوق و مزایا با تاخیر به دست افراد می رسد. پرداخت به ذینفعان و شفاف کردن آن، این مسئله را حل می کند. در سامانه های اطلاعاتی نیز اطلاعات این افراد ثبت می شود تا حقی از این افراد ضایع نشود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور به همراه سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و تنی چند از مدیران سازمان تات از ساختمان تولید واکسن های نوترکیب، ساختمان تهیه و تلخیص سرم های درمانی ضدمارگزیدگی و عقرب زدگی و بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی دیدن و سپس در نشستی با حضور دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه رازی، هئیت رئیسه و برخی مدیران این موسسه شرکت کرد.