شش پژوهشگر پژوهشگاه مواد و انرژی در لیست پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفتند
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، بر اساس جدیدترین گزارش دانشگاه استفورد (Stanford-Scopus)، یک هزار و 941 پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران در زمره پژوهشگران پر استناد دو درصد دنیا قرار گرفتند.
در چند سال اخیر، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از دادههای پایگاه اسکوپوس اقدام به ایجاد پایگاه داده و محاسبه شاخصی به نام شاخص استنادی مرکب میکنند. این فهرست در کشور ما با نام «فهرست دانشگاه استنفورد» شناخته شده است. شاخص استنادی مرکب مجموعهای از چند شاخص استنادی مجزا است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد در مقاله سال 2016 خود معرفی و محاسبه کردهاند.
تازهترین بهروزرسانی که از این پایگاه داده منتشر شده است، دامنه پوشش دادهها از سال 1960 تا سال 2021 میباشد. این فهرست دربرگیرنده نویسندگان پراستناد براساس شاخص استنادی مرکب و جزو دو درصد پراستناد در 22 حوزه موضوعی اصلی و 174 حوزه فرعی است و در مقایسه با ویرایش قبلی خود که در مهرماه 1401 منتشر شده، نویسندگان را با دقت بیشتری در حوزههای فرعی موضوعی قرار داده است و در عین حال مقادیری مانند تعداد کل استنادات تغییر نیافته است. این ویرایش نسبت به ویرایش قبلی مناسبتر است و بهعنوان جایگزین آن در نظر گرفته شده است.
در آخرین نسخه این پایگاه داده با محاسبه استنادات فقط در سال 2021، تعداد 1941 پژوهشگر با وابستگی اصلی سازمانی جمهوری اسلامی ایران از بین تعداد کل 200 هزار و 196 پژوهشگر بینالمللی حضور دارند.