علیرضا عباسی نماینده مجلس :
پسماند؛ طلای سیاهی که ۱۰ میلیارد دلار درآمدزایی دارد

نماینده مردم کرج، بر لزوم تبدیل پسماند به فرصت اقتصادی تأکید کرد و گفت: با مدیریت صحیح می‌توان از زباله سالانه ۱۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرد.

به گزارش کوه‌ سرفراز؛ علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی، بعدازظهر پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه، در جلسه‌ای با موضوع بررسی چالش‌های محیط‌زیستی استان البرز، با حضور انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست کشور، در سالن شهدای استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اهمیت مدیریت پسماند، گفت: پسماند در بسیاری از کشورهای جهان به‌عنوان طلای سیاه شناخته می‌شود و می‌تواند برای ایران درآمدی بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار ایجاد کند، اما متأسفانه نتوانسته‌ایم از این ظرفیت به‌درستی استفاده کنیم.

وی افزود: «برای بهره‌برداری از این فرصت، باید تولید زباله را کاهش دهیم و آموزش‌های لازم در زمینه تفکیک زباله از مبدأ را گسترش دهیم. دستگاه‌های مختلفی مانند آموزش‌وپرورش، وزارت ارشاد و صداوسیما در این زمینه مسئولیت دارند و نباید تمام بار مسئولیت را بر دوش یک نهاد خاص انداخت.»

نماینده مردم کرج در مجلس با تأکید بر نقش نظارتی سازمان محیط‌زیست، بیان کرد: «شهرداری‌ها موظف به مدیریت پسماند هستند، اما محیط‌زیست باید به‌عنوان نهاد ناظر عالی، بر اجرای صحیح قوانین نظارت کند. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زباله‌های تولیدی قابل بازیافت هستند و تنها ۳۰ درصد آن نیاز به دفن دارد که متأسفانه در حال حاضر این روند به‌درستی اجرا نمی‌شود.»

چالش‌های تالاب‌ها و حقابه محیط‌زیستی

عباسی به موضوع تالاب‌های استان البرز اشاره کرد و گفت: سند تالاب‌ها باید در اختیار محیط‌زیست باشد تا این سازمان بتواند به‌طور مؤثر از آن‌ها حفاظت کند. خوشبختانه در مورد تالاب صالحیه این اقدام انجام شده است، اما در مورد حقابه تالاب‌ها همچنان مشکلاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، ۷ میلیارد مترمکعب حقابه محیط‌زیستی در نظر گرفته شده که بخشی از آن به تالاب‌ها اختصاص دارد. در استان البرز تنها ۱۰ درصد از حقابه تالاب صالحیه تأمین می‌شود و ۹۰ درصد باقی‌مانده با چالش‌هایی روبه‌روست که نیازمند هماهنگی بین‌استانی است.

مشکلات زیست‌محیطی فرامرزی و لزوم همراهی محیط‌زیست با توسعه

نماینده مجلس به مشکلات فرامرزی محیط‌زیستی نیز اشاره کرد و گفت: به‌عنوان مثال، صنایع چرمسازی در شهرستان اشتهارد تأثیرات منفی بر محیط‌زیست استان البرز گذاشته است. با وجود پیگیری‌های متعدد، این مسئله هنوز حل نشده و نیازمند ورود سازمان محیط‌زیست کشور برای هماهنگی بین دو استان است.

وی در پایان با اشاره به ضرورت تعادل در سیاست‌های محیط‌زیستی، گفت: ما به توسعه صنعت و مسکن نیاز داریم، اما محیط‌زیست نیز باید به‌گونه‌ای همراهی کند که آیندگان ما را به دلیل بی‌توجهی به طبیعت سرزنش نکنند. همان‌طور که در نماز، رعایت واجبات ضروری است و مستحبات جایگاه خود را دارد، در محیط‌زیست نیز نباید سخت‌گیری بیش‌ازحد داشت، اما نباید آن را کاملاً رها کرد.

شایان ذکر است؛ این جلسه با بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای عملیاتی برای حل معض

دکمه بازگشت به بالا