مدیر عامل شرکت آب منطقه ای البرز:
کم آبی و فرونشست زمین دو تهدید بزرگ در البرز/ آموزش، حلقه مفقوده در حفظ محیط زیست ومنابع طبیعی

مهندس داود نجفیان در نشست خبری که به همراه مراسم تجلیل از خبرنگاران در فضایی صمیمانه برگزار شد با تاکید به اینکه مشارکت رسانه ها کمک بزرگی در انجام وظایف شرکت آب منطقه ای استان دارد، از ادامه روند کنونی در خصوص فقدان آموزش و بحران فرونشست زمین در استان البرز ابراز نگرانی کرد.

به گزارش کوه‌سرفراز، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز ضمن بیان مثالی از آموزش کودکان در ژاپن برای حفظ محیط زیست و مصرف صحیح، افزود: متاسفانه در کشورما بحث آموزش اخلاق محیط زیستی وسرزمین پرستی نادیده گرفته شده و باید به مدیریت مصرف و آموزش بها داده شود، تا از کودکی احساس مسئولیت نسبت به محیط زیست و مصرف درست آموخته شود.

داود نجفیان گفت: استان البرز در بحث آب متفاوت از سایر استانهاست، زیرا در استان ما ۳۳درصد مصرف در بخش آب شرب است که به دلیل تراکم جمعیت بسیار بالاست. از علل آن مهاجرپذیری و رشد جمعیت برخی مناطق استان چند برابر ظرفیت است. از طرفی بخش مهمی از صنعت ‌و کشاورزی نیز در آن مناطق وجود دارد.

وی در ادامه ‌با اشاره به کم آبی و‌ احتمال مرگ زودرس آبخوان های البرز، گفت: با توجه به کاهش باران، بیش از  ۷۵ درصد آب مصرفی استان از منابع زیرزمینی و ۳۵ درصد آب مصرفی نیز از آب های جاری بهره‌ برداری می شود در این راستا مجبور به حفر چاه ‌و برداشت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب زیر زمینی شدیم و این برداشت بی رویه از سفره های زیر زمینی‌ به پدیده فرونشست زمین، سرعت بخشید و حدود ۹برابر حجم سد کرج به آبخوان ها بدهکار شدیم.

نجفیان تاکید کرد: یکی از پدیده های نامبارک، فرونشست زمین است که در معدل جهانی بیش از ۴سانتیمتر بحران اعلام می‌شود، اما در البرز ۶سانتیمتر ودر قسمتهای چهارباغ و ساوجبلاغ بیش از ۲۸سانتیمتر می‌باشد‌ که بسیار بحرانی است و برای جلوگیری از کاهش ذخائر زیر زمینی به حمایت و‌ مشارکت جمعی نیازمندیم، اما هنوز وضعیت بحرانی اعلام نشده است.

وی در خصوص ضرورت مشارکت مردم گفت: مهمترین مولفه کمک به آبخوانها، مشارکت مردم است. آموزش اخلاق و سرزمین پرستی بسیار مهم است که فقدان آن در کشور ما مشهود است و در صورت تداوم چنین روندی محیط زیست آسیب می‌بیند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز تصریح کرد: اگر جمعیت استان افزایش پیدا کند و صنایع توسعه یابند، این روند پایدار نیست و کم آبی و فرونشست زمین دو تهدید بزرگ محسوب می‌شوند. باید به مدیریت مصرف و آموزش بها داده شود، تا از کودکی احساس مسئولیت نسبت به محیط زیست و مصرف صحیح منابع طبیعی آموخته شود.

نجفیان خاطرنشان کرد: حدود ۸۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در البرز داریم که برای پرکردن این چاههای غیرمجاز ۲سال فرصت داده شده که بعداز توقف آنها، بدهی به آبخوانها به تدریج جبران خواهد شد. اما با ادامه روند فعلی، کیفیت آب راهم از دست خواهیم داد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای البرز، اظهار داشت: یکی از دغدغه های اصلی ما تحویل آب است که باسامانه ایجاد شده به رصد مصرف آب میرسیم که درصورت اعمال این روش از اضافه برداشتها جلوگیری می‌شود.

وی فقر زیر ساختها در بخش توزیع و تامین آب را مشکل دیگر در استان البرز عنوان کرد وگفت: براساس جمعیت شناسی و چشم‌انداز میزان مصرف توانستیم با تخصیص آب سد و ردیف اعتباری با ۱۲میلیارد طرح جامعی را داشته باشیم که سه پروژه را در برمی‌گیرد و تا پایان آذر ماه از منابع آب سطحی تامین خواهد شد.

نجفیان ضمن اشاره به اینکه برای اولین بار فردیس وگرمدره توانستند از منابع آب سطحی استفاده کنند، یادآور شد: اگر این ضرورت را جدی نگیریم با کاهش ذخائر آبی مواجه می‌شویم و امنیت غذایی کشور نیز به خطر خواهد افتاد‌. دراین راستا درحال حاضر بامدیریتی که انجام شد به لحاظ توجه و اهتمام به اینکه در پاییز بارش عادی نباشد سعی در ذخیره منابع آب خواهیم داشت.

شایان ذکر است شرکت آب منطقه ای استان البرز، طی این مراسم پس از پذیرایی شایسته از اصحاب رسانه البرز، در پایان با اهداء لوح تقدیر از خبرنگاران تجلیل و قدردانی بعمل آورد.

دکمه بازگشت به بالا