ایمنی کودکان ایرانی به واسطه بیش از نیم قرن تولید واکسن فلج اطفال در موسسه رازی
به گزارش کوه سرفراز به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر اشرف محمدی در خصوص تولید واکسن فلج اطفال در موسسه رازی، اظهار کرد: تاریخچه بیماری های عفونی قدمتی به اندازه تاریخ بشر دارد اما تاریخچه پیشگیری از بیماری ها و ریشه کنی، بیش از 50 سال عمر ندارد و آن نیز به همت بسیاری از بزرگانی به دست آمد که عمر خود را در این راه گذاشتند. دانشمندان بزرگی همچون زنده یاد پروفسور میرشمسی که در ایران، ساخت بسیاری از واکسن های پزشکی از جمله فلج اطفال به دست توانای ایشان و تیم اش رقم خورد.
دکتر محمدی افزود: در موسسه رازی، تولید واکسن فلج اطفال مدیون بستر تکنولوژی تولید واکسن سرخک، به عنوان نخستین واکسن ویروسی ساخته شده در این موسسه است که با استفاده از همین واکسن، بیماری سرخک در کشور کنترل و حذف شد.
وی ادامه داد: در ایران تا سال 1351 سالانه هزار مورد ابتلا به فلج اطفال گزارش و اگرچه از واکسن فلج اطفال ساخت موسسه رازی استفاده می شد اما برنامه واکسیناسیون اجباری به صورت نامسنجم بود و در سال 1361 استراتژی مدونی برای اجباری کردن 6 بیماری از جمله فلج اطفال در ایران همزمان با سایر دنیا شکل گرفت.
عضو هیئت علمی موسسه رازی، با اشاره به کیفیت بالای این واکسن گفت: پیچیدگی ساخت واکسن فلج اطفال از ویژگی های مهم این واکسن است و در موسسه رازی یکی از باکیفیت ترین واکسن های جهان ساخته و تمام آزمون های کنترلی آن که بسیار سخت و پیچیده است، در همین موسسه انجام می شود.
رئیس بخش تولید واکسن های ویروسی پزشکی موسسه رازی، یادآور شد: از سال 1352 تا امروز بیش از پنج دهه است که سالانه متناسب با نیاز وزارت بهداشت، این واکسن با هدف ریشه کنی بیماری در موسسه رازی تولید و به کودکان این سرزمین خورانده می شود.
وی با بیان این که در سال 1373 تا 1374، به کمک نیروی مقاومت بسیج، طرح بسیار بزرگ واکسیناسیون خانه به خانه به اجرا درآمد و فقط طی یک روز 9 میلیون کودک زیر پنج سال واکسینه شدند، تصریح کرد: به اذعان معاونت پیشگیری و درمان وزارت بهداشت تا کنون برای این بیماری واکسنی وارد کشور نشده و به کمک واکسن های موسسه رازی، فلج اطفال در کشور ریشه کن شده است.