دفن سنتی زباله‌ها در مرکز حلقه دره کرج صدای مسئولان را هم درآورد!

به گزارش کوه سرفراز به نقل از گروه استانی تیتر یک، رویکرد جهانی محیط زیست در سال جاری، مسئله پلاستیک بوده و راه حل‌های رفع این معضل محیط زیستی است.

در کشور ما نهضت ملی کاهش آلودگی‌های پلاستیکی در دستور کار قرار گرفته است و آئین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی با این رویکرد تدوین شد.

این آئین نامه مهر ماه سال گذشته توسط معاون اول رئیس جمهور به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد و برگرفته از مصوبه ۱۴۰۱ هیأت وزیران است.

به دستگاه‌های اجرایی تکالیفی ابلاغ شده برای آنکه در مجموع، مصرف کیسه‌های پلاستیکی را در کشور به حداقل برسانند و وزارت صمت تغییر رویکرد دهد.

وزارت صمت باید به سمت تولید کیسه‌های پلاستیکی سازگار با محیط زیست برود و کیسه‌های با ضخامت کمتر از ۶۰ میکرون در فروشگاه ممنوع شود.

با این مقدمه به سراغ معضل حلقه دره در کرج می‌رویم، بحرانی که همانند بختک روی این کلانشهر افتاده و بارها مورد انتقاد مردم واقع شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: ۱۴ ماه مدیر البرز هستم و هر بار وعده‌های ۲ ماهه را از شهرداری شنیده ام.

آوار خلع ید پیمانکار، جابجایی شهرداران و وعده‌ها بر سر مرکز دفن زباله حلقه دره کرج

مجید درگی افزود: امیدی به وعده متولیان امر مبنی بر اینکه تا اواسط تابستان مشکلات حلقه دره، واحد تفکیک و پیرولیز حل می‌شود، ندارم.

وی اظهار داشت: میلیاردها تومان از سرمایه عمومی شهر در حلقه دره خرج شده و زیرساخت‌های خوبی در آنجا ایجاد شده است.

درگی با اشاره به راه اندازی واحد پیرولیز، تصریح کرد: برای اغلب استان‌ها داشتن زیرساخت‌های البرز در مرکز دفن زباله آرزو است.

وی گفت: البرز زیرساخت‌ها را دارد اما متاسفانه به دلیل مناقشات و اختلافات حقوقی که توسط آقایان اعلام شده است، استفاده نمی‌شود.

درگی تاکید کرد: ظاهرا از پیمانکاران قبلی خلع ید شده و هنوز مسیر حقوقی خود را طی می‌کند تا زیرساخت‌ها به چرخه استفاده و تولید بازگردد.

آوار خلع ید پیمانکار، جابجایی شهرداران و وعده‌ها بر سر مرکز دفن زباله حلقه دره کرج

وی گفت: جابجایی مدیریتی یکی از معضلات جدی در کرج بوده و واقعیتی تلخ است، در طول مدت کوتاه مدیریتم چند شهردار را تجربه کرده ام.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز افزود: با هر کدام از آقایان جلسه داشتیم اما طول عمر مدیریتی آن‌ها برای ارائه برنامه افاقه نکرد.

درگی می‌گوید؛ امیدواریم دوره شهردار کنونی ادامه پیدا کند تا به یک تفاهم مشترک و برنامه جامع برای مدیریت حلقه دره کرج برسیم.

وی ادامه می‌دهد؛ بر اساس مصوبات کارگروه مدیریت پسماند البرز، شهرداری مکلف است برنامه جامعی برای حلقه دره ارائه دهد.

درگی با اشاره به اینکه موضوع مذکور هر بار به واسطه جابجایی‌های مدیریتی اتفاق نیافتاده است، گفت: سال گذشته شورا برنامه‌ای ارائه داد.

وی ادامه داد: متاسفانه برنامه شورا وارد مراحل اجرایی نشده است، اگر واحد پیرولیز فعالیت خود را از سر بگیرد پلاستیک زباله‌ها تبدیل به سوخت می‌شود.

به گفته درگی، این اتفاق در حال حاضر رخ نمی‌دهد چرا که واحد پیرولیز غیر فعال است، امیدواریم مرداد فعالیت این واحد از سر گرفته شود.

معاون فنی سازمان محیط زیست البرز هم در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید؛ نتایج اثربخشی از ارجاع پرونده حلقه دره به مقام قضائی نگرفتیم.

حمیدرضا لشگری افزود: شاید شکایت خوب مطرح نشد یا قانون به اندازه کافی مکفی نبوده که فشار روی مدیریت پسماند در حلقه دره گذاشته شود.

وی با اشاره به اینکه به آراء صادره اعتراض شده است، اظهار داشت: در راستای اجرای قانون آلودگی‌های حلقه دره را محاسبه و جریمه کرده ایم.

لشگری به آسیب‌های حلقه دره در زمینه شیرابه‌های لاگون، آلودگی خاک و مرکز دفن اشاره و تاکید کرد: جریمه محاسبه شده و ابلاغ خواهد شد.

وی اظهار داشت: امیدواریم جریمه بازدارندگی داشته باشد و می‌تواند ابزاری برای جلوگیری از آلودگی خاک در کشور شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا