پرونده طرح تفصیلی شهر جدید مهستان پس از ۶ سال بسته شد
ذبیح اله زارع اظهار کرد: شهر جدید مهستان به عنوان یکی از شهرهای جدید کشور در جوار کلان شهرهای کرج و تهران، از اهمیت ویژهای برخوردار است که پس از چندین سال تلاش و کوشش بی وقفه همکاران این شرکت و مشاور، طرح تفصیلی به ثمر نشسته و بدین ترتیب پس از سالها نتایج مثبت و ملموس این رخداد مهم شامل حال شهر و کلیه شهروندان شهر خواهد شد.
وی ضمن قدردانی از زحمات همه کسانی که اهتمام جدی در به سرانجام رسیدن این طرح داشتند، گفت: در نهایت این طرح، در کمیسیون ماده ۵ استان البرز تصویب و در تاریخ ۱۸ دی ماه سال جاری توسط استاندار البرز به این شرکت ابلاغ گردید.
زارع تصریح کرد: تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی نقش اساسی در گشایش گرههای شهر از جمله در مباحث خدمات شهری، توسعه معابر، توسعه مراکز تجاری، رونق و ساماندهی ساخت و سازها و تعادل بخشی به قیمت مسکن در بازار اقتصادی را به همراه دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهر جدید مهستان گفت: با اجرای این طرح شهروندان رغبت بیشتری به ساخت و ساز پیدا نموده و مدت زمان صدور پروانه و خدمات اداری مربوطه نیز به شدت کاهش می یابد.
زارع با اشاره به اینکه رکود ساخت و ساز افزون بر بیکاری بسیاری از مشاغل، قیمت خرید و اجاره مسکن را نیز افزایش میدهد، گفت: با متعادل شدن عرضه و تقاضا، قیمت مسکن هم متعادل میشود و زمینه خرید مسکن برای مردم نیز بهبود خواهد یافت.
وی اظهار داشت: تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی، صدور پروانههای ساختمانی آن دسته از اراضی واگذار شده در سنوات گذشته را که به دلایل مختلف قانونی صدور مجوز ساخت برای آن ها امکان پذیر نبوده را میسر خواهد ساخت و بدین ترتیب علاوه بر ایجاد منابع مالی مناسب برای شهرداری شهر جدید مهستان در جهت توسعه بیشتر و گسترش خدمات رسانی ( زیر بنایی و روبنایی ) به اقصی نقاط شهر، زمینه ساز عمران و آبادانی سایر مناطق شهری، جذب جمعیت متناسب با برنامهریزی انجام شده و حل و فصل بسیاری از مشکلات و در نهایت جلب رضایت ساکنین شهر و مالکین خواهد شد.
وی با بیان سایر مزایای این طرح گفت: در افق این طرح کلیه شهروندان به صورت عادلانه از خدمات شهری برخوردار خواهند شد.
وی افزود: در طرحهای تفصیلی شهر، سند چشم انداز توسعه شهر در مقاطع زمانی مشخص برای شهر و شهروندان تعیین میشود و مدیریت شهری با توجه به موقعیت قرارگیری پلاک و دستورالعمل ضوابط طرح، تراکم ساختمانی، سطح اشغال بنا، عرض گذر و شبکه و خدمات پیشنهادی را در شهر اجرا میکند.
وی در ادامه هدف از تهیه طرح تفصیلی را تهیه اسنادی برای هدایت و کنترل توسعه شهر، به ویژه کنترل تحولات کالبدی و نحوه استفاده از اراضی و همچنین تعیین دقیق میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی واحدهای شهری و شبکه های عبور و مرور بیان کرد و گفت: منظور غایی تهیه طرح تفصیلی عملی کردن اصول و اهداف طرح جامع شهر برای بهتر کردن ارتقاء مدیریت شهری در راستای کیفیت محیط، رفع و ساماندهی کمبودها و افزایش توان نظارتی ساز و کار شهری و … است.