حفظ و احیای الگوهای معماری بومی روستاهای تاریخی استان
شهباز محمودی در جلسه بررسی اجرای تفاهمنامه همکاری بین میراث فرهنگی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمینه حفظ و احیای الگوهای معماری بومی در روستاهای تاریخی و هدف گردشگری افزود: در واقع اینکه ظاهر و نمای خانه با بافت روستا همخوانی داشته باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی تصویب قوانین اجرایی با توجه به این تفاهمنامه را یکی از اقدامات مهم عنوان کرد و اظهار کرد: اگر نما بومی باشد برای فردی که از شهر میآید جاذبه بیشتری دارد به همین خاطر میتوانیم برای خانههای مسافر و بومگردی روستاها نیز مصوباتی در این زمینه داشته باشیم.
وی همچنین اظهار کرد: تعریف بازارچه های فروش صنایع دستی در این روستاها میتواند در کنار معماری بومی به جذب گردشگر کمک کند.
محمودی افزود: همچنین مقرر شد که بنیاد مسکن در هنگام مطالعات روستایی برای تهیه طرحهای هادی روستاها مشاور را مکلف به هماهنگی با میراث فرهنگی برای لحاظ کردن ضوابط میراث فرهنگی در روستاهای تاریخی و هدف گردشگری کند. اکنون 6 روستای هدف گردشگری از جمله ورده، برغان، سنج و روستاهای گلیرد، میر و کرکبود در طالقان برای این منظور در نظر گرفته شده است. قرار است در سه ماه آینده روستاهای تاریخی و گردشگری بیشتری نیز برای این منظور مشخص شود.
گفتنی است تنظیم دستورالعمل معماری بومی برای ساخت و ساز و مرمت بناها، تهیه قوانین بازدارنده طبق دستورالعملهای مطابق با الگوی معماری بومی در روستاها، برگزاری جلسات توجیهی در زمینه اجرای دستورالعملها برای دهیاریها و بخشداریها از جمله تصمیماتی بود که در این جلسه به ثبت رسید.