
هشدار درباره مصرف پودر اسپیرولینا
وی افزود: مقادیر جزئی این جلبک که به عنوان رنگ در برخی محصولات غذایی استفاده میشود، نگرانی سلامتی ندارد و مورد تأیید سازمان غذا و دارو است، اما مصرف فرآوردههای پودری و تودهای اسپیرولینا که بدون تعیین مقدار مصرف روزانه و از مسیرهای غیرمجاز عرضه میشوند، به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
این کارشناس دبیرخانه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با اشاره به افزایش مصرف جهانی اسپیرولینا، گفت: در کنار فواید مطرحشده، بهتدریج عوارض احتمالی این جلبک مورد توجه قرار گرفته و حتی برخی ادعاهای آن زیر سوال رفته است؛ بهطوری که بر اساس شواهد اخیر، در بسیاری از کشورها دیگر مجاز به تبلیغ اسپیرولینا بهعنوان منبع ویتامین ب ۱۲ نیستند.
مرشدطلب ادامه داد: اسپیرولینا در برخی افراد میتواند موجب بروز عوارضی مانند سردرد، اسهال و نفخ معده شود. محتوای بالای پروتئین و کلروفیل این جلبک نیز ممکن است باعث اسهال، تهوع و گرفتگی عضلات شکم شود.
وی گفت: مصرف بیش از حد مجاز اسپیرولینا میتواند با افزایش کلسیم به کلیهها آسیب برساند. همچنین اضافهبار آهن ممکن است موجب اختلالات گوارشی شود و غلظت بالای منگنز اثرات نوروتوکسیک ایجاد کند. از اینرو، اسپیرولینا در حال حاضر جایگاهی بهعنوان غذا ندارد و تنها میتواند بهعنوان یک مکمل تغذیهای در اشکال دارویی با مقادیر محدود و مشخص و با مشورت متخصص مورد استفاده قرار گیرد.
