مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز :
طرح داناب طلایه‌دار فرهنگ‌سازی مصرف آب برای نسل آینده

مراسم تجلیل از اجرای موفق طرح ملی «داناب» در استان البرز با حضور داود نجفیان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان، و فرزاد شعبانی، مدیرکل آموزش و پرورش البرز، در فضایی پرشور با مشارکت دانش‌آموزان و ارائه دستاوردهای آنان برگزار شد؛ طرحی که هدف آن، پرورش نسلی آگاه به بحران آب و ترویج فرهنگ مصرف مسئولانه است.

به گزارش کوه سرفراز و به نقل از روابط عمومی، داود نجفیان در این مراسم با تأکید بر ابعاد جهانی بحران آب اظهار کرد: «آب، چالش اساسی جهان امروز است و حتی اگر کشور ما از ظرفیت‌های متعددی برخوردار باشد، بدون آب، هیچ‌کدام از آن‌ها قابل بهره‌برداری نخواهد بود.

وی با اشاره به ضرورت آموزش از سنین پایین افزود: «طرح داناب با هدف ارتقاء سواد آبی دانش‌آموزان، در مقطع متوسطه اول و در قالب محوری ملی، در مناطق شهری و روستایی استان به اجرا درآمده است.»نجفیان تصریح کرد: «داناب با اتکا به هفت محور اصلی شامل آموزش، مشارکت، رسانه، ارتباطات، انگیزش، ارزشیابی و مستندسازی، تلاش کرده مفاهیم مصرف بهینه آب را به زبانی ساده و قابل فهم برای نوجوانان بیان کند. دانش‌آموزان نه‌تنها مصرف‌کنندگان آگاه، بلکه سفیرانی برای انتقال این فرهنگ به خانواده و جامعه خواهند بود.
در ادامه مراسم، نمایشگاهی از آثار نوآورانه و خلاقانه دانش‌آموزان در حوزه صرفه‌جویی و مدیریت منابع آبی برپا شد. نجفیان با بازدید از این نمایشگاه و گفت‌وگو با نوجوانان، طرح‌های ارائه‌شده را نشان‌دهنده درک عمیق آنان از مسائل آبی کشور دانست و افزود: این آثار حاصل مشارکت، خلاقیت و نگاه آینده‌نگرانه نوجوانانی است که مسئولیت‌پذیری را تمرین کرده‌اند.
فرزاد شعبانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز نیز با تمجید از برگزاری این برنامه، بر ضرورت استمرار چنین طرح‌هایی تأکید کرد و گفت: «سال جاری، یکی از بهترین دوره‌های اجرای طرح داناب بوده و امیدواریم این مسیر همکاری و فرهنگ‌سازی تداوم یابد.
شعبانی با اشاره به تجربیات تاریخی ایرانیان در مدیریت منابع آبی نظیر قنات‌ها و آب‌انبارها، ادامه داد: «با وجود پیشینه درخشان در مدیریت هوشمندانه منابع، امروز شاهد برداشت بی‌رویه و حفر چاه‌های عمیق هستیم که هشدار جدی برای آینده به‌ویژه در فلات مرکزی ایران است. اگر امروز اقدام نکنیم، فردا خیلی دیر خواهد بود.
وی با تأکید بر نقش کلیدی آموزش و پرورش در فرهنگ‌سازی گفت: در استان البرز بیش از ۵۳۰ هزار دانش‌آموز داریم؛ یعنی ۵۳۰ هزار سفیر آب. اگر هر یک از این دانش‌آموزان بتواند الگویی صحیح در مصرف آب ارائه دهد، تحولی بزرگ در سطح جامعه رقم خواهد خورد.
شعبانی در پایان خاطرنشان کرد: «بحران آب یک مسئله زیستی و فرهنگی است. باید مدارس را به قرارگاه‌های فرهنگ‌سازی تبدیل کنیم و آموزش را نقطه آغاز نجات منابع آبی بدانیم. هنوز دیر نشده؛ اگر با آگاهی گام برداریم، می‌توانیم آینده‌ای پایدارتر برای نسل‌های بعدی رقم بزنیم..

دکمه بازگشت به بالا