دکتر منادی در مراسم روز معلم:
تصویب ۱۴ قانون در زمینه آموزش در۵سال اخیر

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در مراسم نکوداشت روز معلم و دهه سرآمدی آموزش که روز چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه در سالن 17 شهریور پردیس تهران برگزار شد ضمن تبریک روز معلم، از فرصت دیدار دانشگاه خوارزمی ابراز خرسندی کرد و به ارتباط این دانشگاه با زندگی پروین اعتصامی، شاعر نامدار ایرانی، اشاره کرد.

به گزارش کوه سرفراز، دکترمنادی با اشاره به آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س)، این روز را به دختران ایران تبریک گفت و به نقش مادران در تربیت پسران تاکید کرد. وی با افتخار از بوسیدن پای مادر خود یاد کرد و قدرت جامعه را در بانوان دانست.

در ادامه، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به اقدامات مجلس شورای اسلامی در حوزه آموزش و پرورش پرداخت و با تشبیه نظام آموزشی به یک “دانشگاه جامعه‌ای”، به زنجیره تامین آموزش اشاره کرد. وی با بیان اینکه آموزش عالی به صورت جزیره‌ای عمل می‌کند، از تصویب ۱۴ قانون در زمینه آموزش در پنج سال اخیر خبر داد که به گفته وی، تحول عظیمی در آموزش ایران ایجاد خواهد کرد.

دکتر منادی کودکان صفر تا شش سال را به عنوان اولین قطعه زنجیره تامین آموزش معرفی کرد و از ادغام سازمان ملی تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش خبر داد. وی با اشاره به وجود هفت و نیم میلیون کودک در این مقطع، آموزش در این دوران را بسیار مهم و پربازده دانست و به بخشنامه رئیس جمهور فرانسه در این زمینه اشاره کرد.

دکتر منادی با اشاره به سابقه حداقل ۲۱ سال معلمی برای رسیدن به مقام استاد معلمی و ۱۶ سال برای دانشیار شدن، به شان و منزلت معلمان اشاره کرد و گفت که با اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، حقوق آن‌ها نسبت به سایر کارکنان دولت ۷ تا ۹ میلیون تومان افزایش یافته و دولت در مجموع ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این مصوبه هزینه کرده است.

سپس به وضعیت مدارس غیردولتی اشاره کرد و با بیان اینکه پیش از این ۲۱۰ هزار معلم در این مدارس ۴۴ ساعت استثمار می‌شدند، اظهار داشت که اکنون این معلمان ۳۰ ساعت تدریس می‌کنند و بیمه کامل دریافت می‌کنند، اما همچنان استثمار در برخی جاها ادامه دارد.

وی همچنین از افزایش حقوق اساتید دانشگاه در دولت قبل خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با راهکارهای جدید، حقوق اساتید بیش از پیش افزایش یابد. وی با اشاره به وجود ۲ تا ۳ هزار دانشگاه و شعبه آن در کشور با ۳.۵ میلیون دانشجو و یکصدهزار استاد دانشگاه، نقش دانشگاه‌های غیردولتی را در آموزش عالی کشور برجسته دانست.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه زنجیره تامین آموزش کشور در نهایت به ثروت ختم می‌شود، به وجود ۱۳ هزار شرکت دانش‌بنیان در ایران اشاره کرد و گفت که این شرکت‌ها در دوران کرونا ۶ نوع واکسن تولید کرده‌اند که یکی از آن‌ها بهترین واکسن در تحریک سیستم ایمنی سلولی بوده است. وی گردش مالی ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی اقتصاد دانش‌بنیان ایران را نشان‌دهنده رشد خوب کشور در این حوزه دانست.

وی همچنین از تصویب قانونی در سال ۸۹ خبر داد که به اساتید دانشگاه اجازه می‌دهد شرکت تاسیس کنند و عضو هیئت مدیره باشند. به گفته وی، این قانون باعث شده است که اساتید با جمع‌آوری دانشجویان خود، ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنند و دانش به ثروت تبدیل شود.

دکتر منادی در پایان سخنان خود، قانون “جهش تولید دانش بنیان” را “قرآن آموزش عالی ایران” خواند و با اشاره به ماده ۱۱ و ۱۳ این قانون، از کارخانه‌داران بخش خصوصی دعوت کرد تا با تعریف پروژه‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها، از مزایای اعتبار مالیاتی این قانون بهره‌مند شوند.

دکمه بازگشت به بالا