سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی استان البرز:
البرز در مسیر تحول گردشگری، از احیای میراث فرهنگی تا بهشتی برای سرمایه‌گذاران

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از اقدامات گسترده برای مرمت آثار تاریخی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، جلب سرمایه‌گذاران و افزایش مدت اقامت گردشگران در استان خبر داد و گفت: با توجه به شعار سال و با حمایت از سرمایه‌گذاری، البرز را به بهشتی برای سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری تبدیل می‌کنیم.

به گزارش کوه سرفراز و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز، نادر زینالی، سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، در نشست خبری با اصحاب رسانه که شامگاه سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ در تالار قصر رز برگزار شد، از برنامه‌ها و اقدامات این اداره‌کل برای حفظ و توسعه میراث فرهنگی و گردشگری استان سخن گفت.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی عملیات احیای درخت کهنسال چنار در روستای برغان، اظهار کرد که این درخت با کمک اساتید متخصص دانشگاه تهران در حال انجام عملیات حفاظت و احیاست و نگرانی خاصی بابت ریشه‌های آن نیز وجود ندارد.
او همچنین به فرآیند ثبت جهانی روستای برغان اشاره کرد و آن را یکی از اولویت‌های مهم استان دانست و گفت: برغان به عنوان یکی از هشت روستای کاندید ثبت در فهرست روستاهای جهانی گردشگری در کشور معرفی شده و اقدامات لازم مطابق با چک‌لیست‌ها و الزامات جهانی در حال پیگیری است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز بر اهمیت آموزش حفاظت از میراث فرهنگی از سنین پایین تأکید کرد و افزود: نهادینه کردن فرهنگ حفظ میراث از کودکی می‌تواند از آسیب‌های آتی مانند شعارنویسی روی دیوارهای تاریخی پیشگیری کند. در این زمینه استفاده از ظرفیت افراد متخصص و اجرای برنامه‌های آموزشی متعدد در دستور کار اداره‌کل قرار دارد.
او به بازگشایی کاخ مروارید به‌عنوان مطالبه‌ای عمومی عنوان کرد که باید بر اساس نقشه‌راه علمی و دقیق پیش برود و با توجه به اینکه این میراث متعلق به مردم است، از همکاری نزدیک با شهرداری و وزارتخانه برای این اقدام خبر داد.
زینالی، درباره آمار گردشگری نوروز ۱۴۰۴ نیز گفت: بیش از یک میلیون و ۶۲۲ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری استان بازدید کرده‌اند و بر اساس داده های تمام دستگاه های عضو ستاد خدمات سفر که هر کدام به صورت مجزا داده های خود را ثبت کردند که پس از پایش به وزارتخانه‌ متبوع ارسال و راستی آزمایی شده است. همچنین در ایام نوروز ۱۳۰ هزار نفر در البرز اقامت داشته اند.
سرپرست میراث فرهنگی استان با اشاره به برگزاری ۲۸ نوروزگاه در سراسر استان، از اجرای پویش «نه به تصادف» به عنوان طرحی مؤثر در کاهش تصادفات نوروزی یاد کرد و از اقدامات حمایتی هلال‌احمر در پایگاه های نوروزی برای استراحت مسافران در مسیرها خبر داد.
او جاده چالوس را از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری البرز دانست و افزود: با حمایت استاندار، قرار است طرحی برای مدیریت مشارکتی این محور با حضور مردم و بخش خصوصی اجرا شود. آشکده‌های مسیر، اشتغال‌زایی قابل توجهی ایجاد کرده‌اند و اکنون در حال طی مراحل قانونی برای رفع مشکلات مرتبط با اخذ مجوزها هستند.
زینالی با اشاره به برگزاری پویش «من میراث‌بان ایرانم» از ۲۷ تا ۲۹ فروردین در بوستان ملی ایران کوچک، از همه علاقه‌مندان دعوت کرد تا در این رویداد فرهنگی حضور یابند.
او با اشاره به ایجاد مرکز سرمایه‌گذاری اداره‌کل گفت: با آماده‌سازی زیرساخت‌ها، این مرکز در حال آماده سازی است تا با تمام ظرفیت در خدمت سرمایه‌گذاران باشد. تمام تلاش این است که البرز را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری تبدیل کنیم و این مسیر، عاملی کلیدی برای رفع بن‌بست‌های اقتصادی استان خواهد بود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما افزایش مدت اقامت گردشگران از یک شب به دو یا سه شب است و برای تحقق این هدف، با هم‌افزایی فرمانداران استان سعی شده برای تسهیل سرمایه‌گذاری در گردشگری، هزینه‌های شهرداری در طرح های گردشگری کاهش یابد تا رغبت بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت‌ها بیشتر شود.
او همچنین با اشاره به آموزش رایگان بیش از ۲ هزار نفر در حوزه صنایع دستی در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد که ۸۰۰ مجوز فعالیت صنایع دستی در استان نیز صادر شده است.

دکمه بازگشت به بالا