رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی:
عوامل تهدید کننده امنیت غذایی مدیریت می شود

مدیریت دانش‌بنیان عوامل تهدید کننده امنیت غذایی ماموریت اصلی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور است. به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، شهرام نعیمی مدیریت دانش‌بنیان عوامل تهدید کننده امنیت غذایی را یکی از ماموریت اصلی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور دانست.

به گزارش کوه سرفراز، بر اساس این گزارش، شهرام نعیمی رییس موسسه با حضور در مراسم افتتاحیه چهل‌ و سومین سمینار سالانه حفظ‌ نباتات و قرنطینه گیاهی گفت: استفاده از سیستم‌های هوشمند در گیاه‌پزشکی، شناسایی و مدیریت دانش‌بنیان عوامل تهدید کننده امنیت غذایی از اهداف و ماموریت های موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور بشمار می رود.

نعیمی با تاکید بر اهمیت علم گیاه‌پزشکی در سلامت و امنیت غذایی افزود: موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور تلاش دارد که فاصله تحقیقات و اجرا را کاهش داده و در این مسیر از از سیستم‌های هوشمند در گیاه‌پزشکی استفاده خواهد کرد.

رییس موسسه اظهار داشت: تدوین برنامه راهبردی امنیت غذایی در موسسه انجام شده است و مسئله آینده پژوهی در موسسه بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت.

کنترل زوال مرکبات
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: این موسسه در تلاش است تا چالش های اصلی گیاه پزشکی کشور از جمله زوال مرکبات را با تحقیق حل کند.
وی با اشاره به اینکه موسسه تحقیقات گیاهپزشکی در خصوص پژوهش و سازمان حفظ نباتات در زمینه اجرا فعالیت می کند، اظهار کرد: برای موسسه بسیار عالی است که روی اولویت های احصا شده و بحث هایی که فیلتر و غربال شده تحقیق کند.
به گفته نعیمی؛ از جمله مشکلاتی که واقعا بهره برداران را اذیت می کند زوال مرکبات است که هم موسسه و هم سازمان حفظ نباتات برای حل این مشکل طرح هایی در دست اقدام دارند.
شهرام نعیمی با اشاره به اینکه باغ های مناطق جنوب درگیر دو تیپ زوال مرکبات سریع و تدریجی شده اند، تصریح کرد: در زوال تدریجی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد درختان درگیر می‌شوند. اما هنگامی که باغ ها به زوال سریع دچار می‌شوند، درختان در مدت چند روز به طور ناگهانی خشک می‌شوند.
وی اضافه کرد: در کنار مدیریت باغ ها برای کنترل زوال تدریجی مرکبات، بسته‌ای ساده و اقتصادی پیشنهاد شده که نتایج مثبت این بسته مشاهده شده است و توانسته از گسترش بیماری در این باغ های تحقیقاتی جلوگیری کند. به این ترتیب تا حدودی به مرحله ارائه نهایی این بسته پیشنهادی نزدیک شده‌ایم.
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور بیان کرد: برای زوال تدریجی مرکبات نیز پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در مرحله آسیب‌شناسی قرار دارد تا دلیل و عامل اصلی آن مشخص شود.

دکمه بازگشت به بالا