تخلف و سودجویی در سایه کمبود نظارت
به گزارش کوه سرفراز، از ابتدای سال قیمت مرغ بنا به دلایل متعدد بالاتر از نرخ مصوب عرضه می شد که این امر با واکنش های متعدد مرغداران و مصرف کنندگان روبرو شد چرا که بنابر اذعان تولیدکنندگان، هر کیلو مرغ زنده با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان در اختیار کشتارگاه ها قرار می گیرد که با این حساب تخلف و سودجویی در سایه کمبود نظارت از کشتار به بعد اتفاق می افتد.
مرغ هایی که غیرقانونی فروخته شدند!
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که هر کیلو مرغ با نرخ ۳۳ تا ۳۸ هزار تومان، ران مرغ ۳۸ هزار تومان، فیله مرغ ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان و سینه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می رسد، این درحالی است که قطعه بندی مرغ در مغازه ها ممنوع است که متاسفانه سود بالای حاصل از قطعه بندی و نبود نظارت ها منجر به تخلف مغازه داران شده است.
آمارها حاکی از آن است که سرانه مصرف مرغ به سبب گرانی گوشت قرمز و ماهی نسبت به قبل افزایش یافته که با این وجود اثر کالای جایگزین منجر به برهم زدن تعادل میان عرضه و تقاضا شده است به طوریکه طی ماه های اخیر این موضوع در کنار کاهش وزن گیری و تلفات ناشی از فصل گرما و بی کیفیتی نهاده های دامی، بازار مرغ را بیش از پیش متشنج کرده است.
این پایان ماجرا نیست چرا که مسئولان برای بازگردان آرامش به بازار مرغ با اتخاذ سیاست واردات تخم مرغ نطفه دار، کاهش ۲۰ درصدی جوجه ریزی کمتر از ظرفیت و افزایش فاصله جوجه ریزی بدنبال کاهش قیمت جوجه و هزینه های تولید، همچنین افزایش عرضه مرغ در سطح بازار هستند که به نظر می رسد در ۲ ماه آتی با افزایش جوجه ریزی به مرز ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه و افزایش عرضه روزانه مرغ در سطح کشور، قیمت مرغ در بازار به تعادل برسد. هر چند مرغداران اعمال سیاست اخیر را راهکار منطقی کنترل قیمت جوجه در بازار نمی دانند و همواره بر اصلاح قیمت مرغ به سبب افزایش هزینه های تولید اصرار می ورزند.