امام جمعه ماهدشت: جنگ ارادهها در جنگ نامتقارن
حجتالاسلام والمسلمین علی رادمرد، امام جمعه ماهدشت در خطبههای نماز جمعه این شهر با اشاره به اینکه دشمنان نمیدانند چه قدرتی در ایمان به خدا و اعتقاد به جهاد وجود دارد، گفت: ما با استکبار جهانی در حال جنگ نامتقارن هستیم؛ ممکن است او امکاناتی داشته باشد که ما نداشته باشیم اما ما هم امکاناتی داریم که او ندارد؛ آن امکان، توکل و اعتماد به خدا، پیروزی نهایی، قدرت انسان و قدرت اراده انسان مؤمن است.
وی ادامه داد: در جنگ نامتقارن ارادهها هستند که با یکدیگر میجنگند، هر ارادهای غلبه پیدا کرد، پیروز خواهد شد. اگر یک طرفِ جنگ در میدان نبرد ارادهاش سست شد، قطعاً شکست خواهد خورد. نگذارید ارادهتان سست شود و تبلیغات دشمن و وسوسههای دشمن، در اراده و عزم راسخ شما تزلزل ایجاد کند، این اراده مستحکم را نگه دارید؛ این ضامن پیروزی است.
امام جمعه ماهدشت عنوان کرد: بزرگترین آسیب در جوامع دینی و ارزشی که نسبت امام و امت در آن برقرار است، اختلال دستگاه محاسباتی امت بر اثر فاصله افتادن بین محاسبات امت و دستگاه محاسباتی ولی جامعه است. باید بدانیم که دشمن سعی فراوانی میکند که فهم و ادراک تصمیمسازان، تصمیمگیران، آحاد مردم و افکار عمومی را از واقعیت منحرف کند و سعی دارد که مصلحت ملی ما را طبق خواست خودشان تعریف و عقلانیت به معنای غلط را تلقین کند.
رادمرد با اشاره به اینکه بعضی افراد هم نادانسته گاهی حرفهای دشمن را تکرار میکنند، عقلانیت را به معنای محاسبه صحیح و داشتن دستگاه محاسباتی سالم دانست و اذعان کرد: بعضیها اسم عقل و عقلانیت را میآورند اما منظورشان از عقلانیت ترسیدن است؛ وقتی میگویند عاقل باشید، یعنی بترسید، منفعل باشید، از مقابل دشمن فرار کنید! در صورتیکه این درست نیست؛ ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند.
وی عقلانیت را به معنای محاسبه درست دانست و افزود: مهم این است که دستگاه محاسباتی را حفظ کنیم و آن را سالم نگه داریم و نگذاریم دچار اختلال شود. اگر دستگاه محاسباتی ما اختلال پیدا کند، بسیاری از امکانات هم از دست ما خواهد رفت و شرایط خوب ما تبدیل به شرایط بد خواهد شد. اولین و اصلیترین مرحله در محاسبه صحیح، نگاه صحیح به وضعیتها بوده و کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که صحیحترین نوع نگاه به وضعیتها، روندی است.
امام جمعه ماهدشت با اشاره به اینکه نگاه روندی، نگاه مقطعی و محدود به حوادث نیست، اظهار کرد: نگاه روندی، یعنی نگاه تاریخمندانه و آیندهنگرانه به واقعیتها و نیفتادن در تله. به عنوان مثال، تحولات سوریه، همیشه یک روند و اشغال آن مرحلهای از مراحل این روند است. با سقوط حکومت بشار اسد، چیزی تمام نشده، بلکه روند مواجهه جبهه مقاومت با جبهه شررات، وارد مرحله جدیدی شده است؛ درک مرحلهای و روندی از وضعیت، مانع انفعال میشود.
رادمرد با بیان اینکه هرگونه انفعال در مقابل دشمن، دشمن را تشجیع میکند به اینکه توقع بیشتری را مطرح کند و یک قدم جلو بیاید، مطرح کرد: تاریخ برای ما درس و عبرت است. اکنون آمریکا ابرقدرت در فلاکت افتاده در عرصه نظامی نمی تواند در برابر نیروی قهرمان یمن عرض اندام کند و قدرت او را یمنی ها به چالش کشیده اند و هنوز ایران وارد صحنه ای مستقیما نشده که بخواهد قدرت اصلی خود را نشان دهد.
وی با بیان اینکه ایران چند حرکت دستگرمی برای نشان دادن قدرت خود در بخشی از توانش در عملیات های وعده صادق به رخ دشمن کشید، خاطرنشان کرد: هرجا توکل و درس گرفتن از شکست ها و تاریخ بود و حرکتی با محوریت ولی و امام جامعه شکل گرفت و مردم با اعتقاد حول او آمدند، پیروزی بهترین ثمره بوده و هست.