امام جمعه ماهدشت: جامعه دارای ولایت، تمام استعدادهای انسانی را رشد میدهد
امام جمعه ماهدشت در نماز جمعه این هفته در بخشی از بیانات خود گفت:حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در خطبه فدکیه می فرمایند: اینكه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها اصل ولایت و امامت را، عامل انسجام و اقتدار جامعه اسلامی معرفی می فرمایند، یك تعهد و رسالت سنگین بر دوش آحاد افراد جامعه میگذارد و آن، ضرورت تلاش برای تحقق ولایة الله در جامعه و نفی ولایت طاغوت است.
به همین جهت، بعد از شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام، تمام تلاش ائمه علیهم السلام برای این بوده که ولایت را زنده کنند، جامعه اسلامی را احیا کنند. مهمترین چیزی که در زندگی ائمه علیهم السلام بهطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته، عنصر مبارزه حادّ سیاسی است.
این مبارزه بزرگترین هدفش، تشکیل نظام اسلامی و تأسیس حکومتی بر پایه امامت بود. این تلاش ائمه به قدری منسجم و هماهنگ بوده است که میتوان یازده امام معصوم را، به تعبیر رهبر معظم انقلاب ، یک انسان 250 ساله معرفی کرد ، جامعه دارای ولایت، تمام استعدادهای انسانی را رشد میدهد و برای کمال و تعالی انسان همهچیزهای خدا دادی را بارور میکند؛ انسانیتها را تقویت میکند و انسانها را به تکامل میرساند.
برای ولایت یک جامعه تلاش کردن، راهش این است که تلاش کنیم برای قدرت دادن به ولی اسلام. در این جامعه، ولی، جامعه را از لحاظ مشی عمومی، در راه خدا و دارای ذکر خدا میکند. از لحاظ ثروت، تقسیم عادلانه ثروت بهوجود میآورد. سعی میکند نیکیها را اشاعه بدهد، سعی میکند بدیها را محو و ریشه سوز کند.
جامعهای که ولایت ندارد، استعدادها یا خنثی میشود، یا به هدر میرود و نابود میشود یا بدتر، به زیان انسان به کار می افتد. همان پیشبینیهایی که فاطمه زهرا سلام الله علیها کرد و مردم مسلمان غافلِ آنروز نتوانستند بفهمند و گوش نکردند. همه آن پیش بینی ها تماما انجام گرفت، همان تیغی که اصالتها و فضیلتها را میکشت، همان دستی که انسانها و انسانیت را خفه میکرد؛ همه اینها را فاطمه زهرا سلام الله علیها گفته بود، امروز هم صدای فاطمه زهرا سلام الله علیها هنوز به گوش میرسد باید مراقبت کنیم ، غفلت نکنیم ، تحت ولایت ، الله باشیم .
در قرآن هر ولایتی غیر از ولایت خدا، بهعنوان ولایت طاغوت معرفی شده است و آن کسیکه تحت فرمان ولی حقیقی زندگی نمیکند، باید بداند تحت فرمان طاغوت زندگی میکند. طاغوت از ماده طغیان است. طغیان یعنی سرکشی و از محدوده فطری زندگی انسان فراتر رفتن. طاغوت مصادیق مختلفی دارد مثل هوای نفس خودمان، پول و طلا و نقره، زندگی راحت، دوست و همنشین و خویشاوند، نظام اجتماعی، قانون و… داشته باشد. انسان برای کامل شدن آفریده شده است،
آن کسیکه انسان را از کامل شدن بیندازد، طاغوت است. انسانها باید با آیین خدا زندگی کنند- این امری فطری و مطابق با سرشت انسانها است.کسیکه انسانها را جوری بار بیاورد و تصرفی روی آنها انجام بدهد که با غیر آیین خدا زندگی کنند، طاغوت است. انسان باید دائما تلاش کند تا وجود خود را به ثمر برساند، هر عاملی که انسان را به عدم جدّیّت و تلاش و به تنبلی و راحتطلبی تشویق و ترغیب کند، طاغوت است.
انسان باید سر به فرمان خدا باشد، هر چیزی که انسان را از فرمان خدا خارج کند و موجب عصیان انسان در مقابل خدا بشود، طاغوت است. وقتی اینگونه شد، آنچه انسان انجام میدهد، در آن خط مشیای است که شیطان معین کرده است، آنچه فکر می کند، در آنراهی است که شیطان مایل است و ترسیم میکند؛ مثل کسانیکه در جریان تند رودخانهای افتاده و این جریان تند و سیلابی آنها را بی اختیار با خود میبرد و در نهایت قوم خود و مردم تحت امر خود را به دیار نیستی و هلاکت میکشاند و به بدترین جای عالم- جهنم- میرساند.
کسانیکه نعمت خداوند را به کفر تبدیل کردند و قوم خود را به سرای هلاکت در آوردند، به دوزخ درآیند که چه بد جایگاهی است ، اینها اخطار هایی است که حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در آن زمان داد و گوش نکردند و جامعه به خطا رفت تا امروز ، ما هم سخن این بزرگ بانو را داشته باشیم و هم آن تجربه را که غافل نشویم و شیطان و دشمنان و منافقین بیخ گوشمان ننشینند تا ما را از ولایت جدا کنند ، جدا شدن همانا و افتادن در ولایت طاغوت همانا.