سیاست جامع در نهادهای سلامت، باید بصورت فعال و دائمی باشد

دکتر علیرضا دهقان نیری با اشاره به سه مورد از برنامه هفتم توسعه که مرتبط با وضعیت کنونی البرز است گفت: بحث تقدم درمان در حدشعاربوده وماسلامت محورکار نکردیم وباید جمهوری اسلامی ایران را به قطب تامین سلامت منطقه جنوب غرب آسیا تبدیل کنیم و به توریسم گردشگری برسیم.

وی افزود: درحال حاضر متاسفانه با بحران و فوران بیماریها بیش از توان درمان مواجه هستیم و باید نهضتی بنام تقدم پیشگیری از بیماریها راه اندازی کنیم وبه حداقل ها برسیم.
برنامه ها وافتخارات ما درمورد مسائل درمانی بوده است چراکه خلآ آن احساس میشود.

دکتر دهقان نیری ضمن تاکید بر تقدم پیشگیری سه مرحله ای توضیح داد: در پیشگیری ثانویه یعنی شخصی بیمارشده وماپیشگیری می‌کنیم که دوباره برایش اتفاق نیفتد که مرحله آخر پیشگیری هست.
وی تصریح کرد: یک قدم عقب تر یعنی شخص استعداد بیماری خاصی را دارد و فاکتورهای خطر را دارد که بصورت فعال شناسایی و کنترل میشود که پیشگیری شود که باید ما به عنوان متولیان سلامت بسیجی وار وارد میدان شویم و تا بصورت دائمی انجام شود.

وی تاکید کرد: مادرصدد هستیم سیاست جامع در نهادهای سلامت بصورت فعال و دائمی عمل کنند.لذا پیشگیری مقدماتی یعنی بار بیماریها را با هرآنچه در جامعه سلامت مردم را به خطر میندازد، شناسایی کنیم.

وی یادآورشد: سطح رفاه واقتصاد مردم رابطه مستقیم باسلامت مردم دارد، اما درجامعه ما باوجود تورم و وضعیت اقتصادی متولیان ورود نمی‌کنند.
بطور مثال مدیریت شهری در ترافیک،آلودگی هوا،فضای سبز،تراکم جمعیت با بوجود آمدن بیماربها ارتباط مستقیم دارند. اما متولیان دررابطه با آلودگی هوا و سایر موارد خاموشند.

دکتر علیرضا دهقان نیری دربخش دیگری از سخنانش بیان کرد: فرهنگسازی در مورد ورزش مردم ،مدیریت استرس وسبک غذایی سالم صورت نگرفته، فقط نیم ساعت پیاده روی تند ۵۰درصد خطر سکته را پایین میاورد.

دهقان نیری افزود: ماسالهاست سعی میکنیم که سیستم ارجاع را در درمان جابیندازیم تا مداوم سلامت خانواده ها،طبق استانداردها پایش شود و توسط سامانه ارجاع به شخص متخصص ارجاع داده شود.

این کاندیدای مجلس ضمن اشاره به بزرگترین دانشکده پزشکی کل کشور که در کرج با ظرفبت زیاد واعتبار بیش از هزار میلیارد تومان،که مناسب برای جذب دانشجوی بین الملل است، اضافه کرد: ما تعداد پزشک نسبت به کل جمعیت کم داریم و آنچه که بیش از کمیت اهمیت دارد کیفیت کار است، کیفیت و استاندارد بودن آموزش پزشکان بسیار اهمیت دارد.متاسفانه باخروج هیئت علمی و متخصصان مواجه هستیم.اگرازهئیت علمی دانشگاهها حمایت نشود وبرای ماندگاریشان فکری نشود، افزایش کادر غیرحاذق پزشکی خیانت به سلامت مردم است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگربدون در نظر گرفتن واقعیات شعار نویسی کنیم به جایی نمیرسیم چراکه حوزه درمان باجان مردم سروکار دارد و به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم افراد غیر متخصص به آن ورود کنند و نظر بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا