نمایشگاههای مشترک با استانهای دیگر در برنامه اتاق البرز
به گزارش کوه سرفرازبه نقل ازروابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، وی با بیان اینکه در سطح کشور البرز را به عنوان یک استان صنعتی می شناسند، گفت: استان البرز در بخشهای کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما متاسفانه در خارج از این استان کمتر از ظرفیتهای مذکور سخن گفته میشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز افزود: صنایع دستی و گردشگری البرز از چند زاویه از جمله نگاه اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد، زیرا سرمایه اولیه کمتری نسبت به خیلی از مشاغل برای راه اندازی این کسب و کارها نیاز است و به همین دلیل تاثیر آن در کاهش ضریب جینی بسیار بالا است.
وی با اشاره به اینکه عدد شاخص و ضریب جینی استان البرز بسیار بالا است، گفت: این مسئله موجب آسیب های اجتماعی و بروز دیگر مشکلات در البرز شده است، اما توسعه صنایع دستی، گردشگری و بوم گردی در البرز در کنار فعالیت کارخانههای صنعتی می تواند به آنجا منجر شود که دیگر اقشار جامعه نیز در چرخه اقتصادی و در نتیجه آن کاهش ضریب جینی استان مشارکت کنند.
رضایی با بیان اینکه متاسفانه در طول دو سال گذشته و تحت تاثیر درگیری با کرونا خسارت زیادی به حوزه صنایع دستی و گردشگری وارد شد، افزود: تحت تاثیر این آسیب ها بسیاری از کسب و کار در بخش صنایع دستی و گردشگری دچار آسیب ۱۰۰ درصدی و خروج از چرخه اقتصادی خود شدند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نام ایران کوچک را برای استان البرز برگزیدند، افزود: در کرج هم بر اساس موقعیت جغرافیایی که از سالها قبل توسط مرحوم محمد صادق فاتح یزدی صنایع متعددی را ایجاد کرده بود، در یکسال قبل به همت شهرداری کرج پارک ایران کوچک افتتاح شد و امروز در این مجموعه نمایشگاه توانمندیهای صنایع دستی و گردشگری را برگزار کرده ایم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز بیان کرد: در پارک ملی ایران کوچک ماکتهایی از بناها و شاخصههای تاریخی استانهای مختلف نمایش داده شده است؛ چرا که در البرز از اقوام مختلف ایران زندگی می کنند و باید از این ظرفیت ها بهره برداری و استفاده شود.
وی ادامه داد: پایه ریزی برگزاری کارهای مشترک از جمله نمایشگاه توانمندیهای صنایع دستی اتاقهای البرز و قزوین بعد از تفاهم نامه منعقد شده میان اتاقهای بازرگانی دو استان پیش برده شد، البته از یکسال قبل که نخستین تفاهم نامه میان اتاق بازرگانی البرز و اداره کل میراث فرهنگی استان را داشتیم به دنبال حمایت از کسب و کارها در حوزه صنایع دستی و گردشگری بوده ایم، در کنار آن طی جلسات متعدد هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز مقرر شد که از ظرفیتهای استان همجوار از جمله قزوین هم استفاده کنیم.
رضایی با اشاره به اهمیت افزایش تعدد برگزاری نمایشگاههایی جهت معرفی ظرفیتهای های استان ها توضیح داد: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی به دنبال مطالبه گریهای فعالان این عرصه و حمایت از کسب و کارهای نوین است، به دنبال برگزاری سالانه چنین نمایشگاههایی در قالب همکاری با دیگر استانها هستیم.
بازدیدمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز
فریدون محمدی نیزعصر روز چهارشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه توانمندیهای صنایع دستی و گردشگری استان های البرز و قزوین که در پارک ملی ایران کوچک برگزار شد، بیان کرد: امروز کشور ما به سمتی و سویی حرکت میکند که مطالبهگری ها در بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، در نتیجه دستگاههای متولی در این زمینه نیز نقش آفرینی بیشتری خواهند داشت.
وی ادامه داد: در کنار سازمانهایی که در گذشته در این زمینه وارد شده اند دستگاههای دیگر هم اکنون عهده دار نقشی شده اند.
وی افزود: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی در این حوزه مهم ورود کرده و در بخش گردشگری و صنایع دستی زحمات زیادی را متقبل شده است که جای قدردانی دارد.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی البرز در برگزاری چنین برنامههایی همیشه فعال بوده و در حوزه صنایع دستی و گردشگری کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی البرز و همکاران آنها به عنوان متولیان بخش خصوصی کارهای زیادی را پیش برده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز ادامه داد: گردشگری و صنایع دستی یک موضوع فرابخشی است، بیشک تعداد متولیانی که میتوانند در این حیطه نقش آفرینی داشته باشند زیاد است و هر چه تعداد افراد و مجموعههای فعال در این عرصه را بیشتر کنیم به توسعه گردشگری و صنایع دستی کمک کردهایم.
وی عنوان کرد: بی شک در این عرصه تشکلها و انجمنهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نقش مهم تری دارند که البته تعداد آنها در استانهای البرز و قزوین کم نیست و امروز نیز در این مراسم و برگزاری نمایشگاه توانمندی ها حضور دارند.
محمدی گفت: امید است روزی برسد که گردشگری و صنایع دستی توسط بخش خصوصی به منتهای توسعه برسد و به جایگاه مهم که جذب گردشگر داخلی و خارجی است برای کشورمان و به تبع آن البرز دست یابیم.
وی با این توضیح که استان های البرز و قزوین نقاط مشترک زیادی دارند و می توانند مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی باشند، بیان کرد: می خواهیم با اداره کل میراث فرهنگی قزوین بستههای مشارکتی سفر برای جذب هر چه بیشتر گردشگران را پیش ببریم، امیدواریم همکاریهای مشترک اتاق بازرگانی استانهای البرز و قزوین هم در این زمینه بیشتر شود.