• برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
12
سید مهدی طباطبایی:

درخواست لغویااصلاح طرح صیانت ازحقوق عامه درمقابل حیوانات

  • کد خبر : 1477
  • 30 آبان 1400 - 0:18
درخواست لغویااصلاح طرح صیانت ازحقوق عامه درمقابل حیوانات
اخیرا طرحی با عنوان صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک، به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شده که مفاد آن هیچ تناسبی با عنوانش ندارد و آمیزه ای است از چند موضوع متفاوت، که در واقع هدف اصلی آن، مقابله با نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و سگ هست.

اخیرا طرحی با عنوان صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک، به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شده که مفاد آن هیچ تناسبی با عنوانش ندارد و آمیزه ای است از چند موضوع متفاوت، که در واقع هدف اصلی آن، مقابله با نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و سگ هست.
بله، ما با پرورش و تکثیر و خرید و فروش هر حیوانی، از جمله سگ و گربه مخالفیم و سالهاست ندا سر می‌دهیم که جلوی توله کش ها را بگیرید.
ما‌ با به جنگ انداختن حیوانات و شرط بندی سر آنها مخالفت کرده ایم.
ما با جدا کردن گوساله از مادر بر حسب دستور شرع و اخلاق، مخالفت کرده‌‌ایم.

ما با شکار تفریحی و زنده گیری حیات وحش، و فروش آن مخالف بوده و هستیم و سالهاست ندا سر می‌دهیم، ولی کو گوش شنوا.
ما با پرورش و تکثیر و بهره کشی از حیوانات از جمله کروکودیل مخالفیم، اما ندیدم نماینده ی مشهد که از امضا کنندگان طرح‌صیانت است، مخالفت و واکنشی در برابر آن نشان داده باشد.

ما نسبت به درمان و امداد آفریده های خدا، حساس هستیم‌ و بر حسب شرع و اخلاق، آن‌ را ضروری می‌دانیم.
با ظلم و ستم به حیوانات، از مورچه گرفته تا حیات وحش،‌مخالفیم.
باغ وحش و باغ پرندگان را ظلمی آشکار به حیوانات می دانیم و سلب آزادی از آنها.
اما نه تنها از نمایندگان و مسئولان واکنشی در برابر آن ندیدیم، بلکه مشاهده می‌شود به ترویج آن برای جلب نگاه مردم، می‌پردازند. نمونه آن باغ پرندگان قم هست.
تعجب می کنم که چرا مراجع تقلید در برابر چنین ظلمی واکنش نشان نمی دهند و آن را ترویج فرهنگ غرب نمی دانند.
چنین است: کشتار میلیونی پرندگان مهاجر در شمال و جنوب کشور، قطع و سوزاندن درختان بلوط برای زنده گیری و فروش سنجاب‌ها، جنگل خواری و کوه خواری و رودخانه خواری و حفر چاه و سد سازی و انتقال آب و خشکاندن تالاب‌ها و مالچ پاشی و صید بی رویه ی ماهی ها و صید ترال و ده ها مشکل زیست محیطی دیگر، که مصداق بارز فساد و تباهی در زمین هستند و مخالفت با شریفه ی : “هو انشاکم من الارض و استعمرکم فیها ” اوست خدایی که شما را از زمین پدید آورد و از شما آبادانی زمین را درخواست کرد.
در این طرح _ که با شتابزدگی بسیار نوشته شده _ آنچه به حیوانات خانگی و اهلی مرتبط می‌شود، از دیدگاه بنده، بر خلاف اخلاق و شرع و عرف است و در برخی موارد دخالت در حریم خصوصی افراد و دستوری کردن اخلاق محسوب می شود، که جز نارضایتی، چیزی بدنبال نخواهد داشت. اصولا هنجارهای فرهنگی و اخلاقی را با قانون و جریمه و حبس و شلاق نمی‌توان در جامعه رواج داد. و آنچه از سیره پیامبر اسلام و ائمه اطهار و بزرگان می‌فهمیم، برخورد اخلاقی و توام با مهربانی، بیشترین تاثیر را در اعتلای فرهنگی جامعه خواهد داشت. “و انک لعلی خلق عظیم” .
روزگاری پوشیدن کت و شلوار، از مظاهر فرهنگ غرب محسوب میشد، اما مگر توانستند با آن مقابله کنند؟ ‌
همینطور است نگهداری سگ و گربه که مطلق نگهداری آنها هیچ منع شرعی ندارد و روایاتی که در مورد نگهداری سگ در خانه آمده، نیازمند بررسی و فقه الحدیث است.
اجمالا عرض کنم که در بسیاری از این روایات، فرموده “سگ و تصویر جاندار اگر در خانه باشد، فرشته ها وارد نمی شوند”، در حالی که در منازل همه ما، کما بیش، تصویری از انسان یا حیوان دیده می شود، ولی مخالفتی با آن صورت نمی‌گیرد. وانگهی، نگهداری از سگ و گربه، امری شخصی است و تا جایی که مزاحمتی برای دیگران نداشته باشد، نمی توان از آن منع کرده و بر آن جریمه وضع کرد.

از نمایندگان محترم مجلس تقاضا دارم، بر حسب آنچه در اسلام آمده است، بجای چنین طرحی که چهره ای خشن را از جمهوری اسلامی به جهانیان ارائه می کند، فرهنگ غنی اسلام را در حمایت از حقوق حیوانات، به دنیا ارائه کنید و با وضع قوانینی در مقابله با حیوان آزاری، پیشگامی اسلام را در حفظ حقوق حیوانات، معرفی فرمایید.
سید مهدی طباطبایی
حوزه علمیه قم

درادامه

درخواستی دیگرازسایرحامیان حیوانات درکشور نسبت به این طرح غیرکارشناسانه وجریحه دار شدن اذهان خطاب به دکترقالیباف جهت لغو طرح صیانت ازحقوق عامه درمقابل حیوانات

جناب آقای دکتر قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سرکار خانم رفیعی
رئیس محترم فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی
با سلام
مدتی پیش طرحی موسوم به «طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» به مجلس ارائه شده که دارای اشکالات جدی است. خواهشمندیم ضمن بررسی اشکالات که در ادامه به تفصیل عنوان خواهد شد به‌طور کلی این موضوع را مدنظر قرار دهید که با وجود مشکلات فراوان در جامعه و لزوم توجه و تقدم‌گذاری به حل معضلات معیشتی و ریشه‌یابی و مبارزه با عوامل فساد، رانت و قاچاق و… درگیر کردن نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی به بررسی خانه‌های مردم جهت ضبط حیوانات خانگیشان در این برهه زمانی امری عجیب است.
این طرح دارای اشکالات جدی است که به ترتیب عنوان می‌شود:
۱. تعریف حیوانات وحشی، مضر و خطرناک صحیح نبوده و حیوانات نام‌برده‌شده در این لیست هم‌سطح نیستند. خرگوش جزو حیوانات اهلی و سازگار است. گربه جزو حیواناتی است که ائمه‌ (ع) توصیه به نگهداری از آن‌ها در خانه کرده‌اند، سگ برای بسیاری از منازل نقش نگهبان داشته و لاک‌پشت و سوسمارهای گیاه‌خوار آزاری برای سایرین نداشته و نبایستی جزو حیوانات وحشی و مضر و خطرناک طبقه‌بندی شوند.
۲. با توجه به اینکه افراد بسیاری در طی سال‌ها اقدام به نگهداری از حیوانات کرده‌اند ممنوعیت ناگهانی نگهداری از حیوانات ممکن است باعث رهاسازی گسترده حیوانات در محیط شهری و یا خارج شهری شود که باعث بروز مشکلات عدیده زیست‌محیطی خواهد شد.
۳. عمده‌ترین دلیل گرداندن حیوانات در وسیله نقلیه برای تردد به مراکز دامپزشکی است. چنانچه تردد در وسایل نقلیه ممنوع اعلام شود بسیاری از افراد تمایلی به مراجعات دامپزشکی نخواهند داشت که در نتیجه باعث افزایش بیماری و تهدید سلامت جامعه خواهد شد.
۴. نگهداری از حیوانات خانگی خصوصاً گربه به‌لحاظ روان‌شناسی باعث بهبود سلامت روانی فرد و کاهش آثار افسردگی می‌شود. با توجه به شرایط جامعه و شیوع بالای مشکلات روانی ممنوعیت نگهداری از حیوانات باعث تشدید مشکلات روانی جامعه خواهد شد.
۵. با اجرای چنین قانونی امدادرسانی به حیوانات آسیب‌دیده بی‌سرپرست میسر نخواهد بود، چراکه نیاز به تردد با وسیله نقلیه و انتقال به مراکز دامپزشکی وجود دارد؛ لذا این قانون مغایر با تعلیمات دین مبین اسلام مبنی بر مهربانی با حیوانات است.
۶. افراد زیادی در کشور اعم از دامپزشکان، متخصصان، کارشناسان، پرورش‌دهندگان و سایر رده‌ها به‌طور مستقیم و یا غیرمستقیم مشغول به فعالیت تجاری در زمینه حیوانات خانگی هستند. تصویب چنین قانونی منجر به موج بیکاری گسترده‌ای در سطح کشور خواهد شد که با توجه به مشکلات معیشتی و درصد بالای بیکاری موجود، این قانون باعث تشدید مشکلات کشور خواهد شد.
۷. سال‌هاست رشته دستیاری بیماری‌های داخلی دام کوچک جزو رشته‌های تخصص دامپزشکی در دانشگاه‌های کشور است که به مطالعه بیماری‌های سگ و گربه می‌پردازد. در صورت تصویب چنین قانونی فارغ‌التحصیلان این رشته که تعداد زیادی هم دارند با عمر رفته و هزینه‌های کرده چه باید کنند؟
۸. با توجه به تعداد بالای دوستداران حیوانات، تصویب و اجرای چنین قانونی باعث نارضایتی عمومی خواهد بود.
خواهشمندیم با توجه به موارد مذکور، دستورات لازم را برای لغو این طرح و یا اصلاح آن ابلاغ فرمایید.
با تشکر

لینک کوتاه : https://koohesarfaraz.ir/?p=1477

ثبت دیدگاه

  1. سلام و درود فراوان خدا بر بنده شایسته او

    سخنان شما بسیار زیبا و ظریف بودند.
    ای کاش شایسته سالاری به معنای واقعی در تمام حوزه ها اجرا می شد و فرد شایسته ای چون شما بر کرسی سیاست گذاری محیط زیست تکیه می زد.

    خدا بر عمر پر برکت شما بیفزاید.

  2. عالی بود سید الهی هرکسی باعث و بانیه اجرای این طرحه روسیاه عالم دنیا و اخرت بشه

  3. من دو تا گربه دارم که تو خیابون به جرم مشکی بودن آسیب زدن و ادامه حیات تو طبیعت برای اینا رو غیر ممکن کردن و باید تا زمان حیاتشون در کنار سرپرست یعنی بنده بمونن فکر کنید وقتی میخواین حرف بزنید. چراغ عقلتون رو قبلش روشن کنید بعد حرف بزنید از سر معده حرف نزنید داخل خانه هر شخص مال خودشه هر بلایی هم سرش بیاد به خودش ربط داره داخل خونش مال خودشه چون داره پول آب و برق و گاز میده مفتی نشسته که خونه خریده حریم داشته باشه دلش میخواد تو خونش پهن بریزه به هیچ کسی مرتبط نیست فکر کنید فکر کنید بیسواد نباشید فکر کنید.